02 Temmuz 2016 10:49

Haklarımızı öğrenmek için daha çok bir araya gelmeliyiz

Anlatılanlar ışığında neler yapmalıyız diye soran arkadaşlarımıza avukatımızın cevabı ise şöyle oldu:

Paylaş

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi olarak o malum Meclis Boşanma Komisyonu Raporu’ndaki önerilerin bizlere neler getireceği üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşimizde Derneğimizin avukatı Mehtap Okuyan, yasalaştığı takdirde hayatımızı oldukça zorlaştıracak raporun maddelerini bizlere anlattı. 
İlgi ile dinlenen raporun içeriğine dair sorular da oldu. Anlatılanlar ışığında neler yapmalıyız diye soran arkadaşlarımıza avukatımızın cevabı ise şöyle oldu: “Daha önce yasalarda kadınların haklarını koruyan maddelerin hepsi yasalara büyük mücadeleler sonucu girdi. Kadınlar şiddete karşı mücadele için, kürtaj ve sezaryen üzerinden yürütülen tartışmalar sırasında sokaklara çıkarak tepkilerini dile getirdikleri için yasalar aslında nispeten iyileştirilmiş durumda. Bu tepkilerin ve kadın örgütlülüğünün azalmasıyla iktidardaki muhafazakâr zihniyet yeniden imzaladıkları Uluslararası sözleşmelere de aykırı olan bu maddeleri tartışmaya açıyor.”
Söyleşimiz, dernek olarak başlattığımız, komisyon raporunun geri çekilmesini talep eden imza kampanyasının ne kadar önemli olduğunu ve bunları daha çok kadına anlatmamız gerektiğinin bir kez daha farkına varmamızı sağladı. Derneğin, kadınları mücadelede ortaklaştırabilmek için daha fazla, farklı çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen Fadile, kermes açma, günlük elişi kursları ve boyama çalışmaları gibi ilgi çekici etkinliklerin yapılmasını önerdi. Böylece söyleşimiz sesimizi henüz duyuramadığımız kadınlara da ulaşabilmek için çalışmalarımızı gözden geçirmemize ve önümüzdeki dönemle ilgili kararlar almamıza vesile oldu.
Ebru ÜNAL 
Maltepe / İSTANBUL

 

ÖNCEKİ HABER

‘Parkımıza inşaat yaptırmayacağız’

SONRAKİ HABER

Nafaka hakkına neden göz diktiler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...