30 Haziran 2016 14:41

Erol Önderoğlu serbest bırakıldı

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet Raportörü Gazeteci Erol Önderoğlu serbest bırakıldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve ‘terör propagandası’ yaptığı iddiasıyla tutuklanan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet Raportörü Gazeteci Erol Önderoğlu tahliye edildi.

Avukatların İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı tutukluluğa itirazın kabul edilmesi sonucu tahliye kararı verilen Erol Önderoğlu, cezaevinden çıktı.

Silivri Cezaevi’nden çıkan Erol Önderoğlu, bundan sonra gazetecilerin hayatlarını izlemeye devam edeceğini belirterek “Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma göstermiş olmanın bedeli Türkiye’de hiçbir zaman cezaevi olmamalı. Eğer insanlar cezaevi kapıları ile tehdit ediliyorlarsa o ülkede ne bir özgür akademik hayattan, ne de basın özgürlüğünden bahsedilebilir” dedi.

Ahmet Nesin’in bir an önce tahliye edilmesini isteyen Önderoğlu, Nesin’den Türkiye kamuoyuna bir mesaj da aktardı. Nesin, “Sevgili dostlar yaşam kimileyin o kadar karmaşık ki, ben içeride kalıp tahliye olan arkadaşlarıma sevinen, tahliye olanlar benim kalmama üzülen taraftalar. Bu tahliyeler sizlerin sayesinde oluyor. Hepinize sevgiler, görüşmek üzere.” şeklinde bir mektup gönderdi.

DEMİRTAŞ'TAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün tahliye edilen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'yu telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Demirtaş, telefonda Fincancı ve Önderoğlu'ya geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra "Yükselen mücadele kısa sürede sonuç verdi. Bunun için de bütün olanlarda bu dayanışmayı örmeliyiz" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıda ölen havalimanı çalışanları için tören

SONRAKİ HABER

Geniş bir demokrasi cephesine ihtiyaç var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa