29 Haziran 2016 09:55

Çilem Doğan’ın 15 yıllık cezasının gerekçesi açıklandı

Kendisine şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut’u öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan’a verilen 15 yıllık hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Kendisine sistematik şekilde şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut’u öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan’a verilen 15 yıllık hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Kararda sistematik şiddet kabul edilirken, olay günü şiddet olmadığı iddia edilerek, meşru müdafaa yok denildi. 

Hakkında “Ağır tahrik altında cinayet” suçundan 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Doğan için avukatları olayın meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmesini istemişti. Ancak mahkeme gerekçeli kararında olaydan bir gün sonra alınan raporda Doğan’ın vücudunda yeni darp ve cebir izine rastlanmaması kendisine yönelik bir saldırı olmadığı şeklinde yorumlandı,   buna dayanarak da meşru müdafaanın unsurlarından olan “saldırının” gerçekleşmediğini savundu. 

Çilem Doğan’ın avukatlarından Sevil Aracı, “Çilem başından itibaren sürüklenmesinin saçının çekilmesi şeklinde olduğunu söylemişti. Bu kalıcı iz olacak şiddet değil. Çilem, Adli Tıp’a ilk götürüldüğünde üstün körü bir muayene ile karşılaştığını ifade etti ve 11 gün sonra tekrar gördürüldüğünde dahi morlukların tespit edildiği dosyamızda mevcut” dedi.    

‘ÇİLEM, KORKU PANİK ALTINDA HAREKET ETTİ’

Kararda, saldırı ile savunma arasında oran bulunmadığı ve Doğan’ın olayın ardından soğukkanlı davrandığı ifade edildi. Avukat Sevil Aracı ise, Çilem Doğan’ın kaçarken arkasından gelecek korkusu ile odanın kapısını kilitlemesinin ve evin kapısını açık unutmasının Doğan’ın korku ve panik altında olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

Çilem Doğan ceza almasının ardından geçtiğimiz günlerde kefaletle serbest bırakılmıştı. Doğan hakkında verilen karar Yargıtay’a taşındı. Yargıtay’ın inceleme yaparken mahkeme başkanının “Korku ve panik altında fiilin işlendiği” şeklindeki şerhini dikkatli incelemesi gerektiğini ifade eden Aracı, “Bu kararın bozulacağını Yargıtay’dan beraat yönünde görüş verilmesini bekliyoruz” dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı DBP'li belediye başkanını görevden aldı

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem sadece halklarının değil doğanın da sesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...