28 Haziran 2016 13:25

Katliam gözcüsü anlattı: Antep’te at koşturmuşlar

10 Ekim Katliamı’nda bombacılara gözcülük eden aracın sürücüsü Yakup Şahin katliamı nasıl gerçekleştirdiklerini adım adım anlattı.

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

10 Ekim Katliamı’nda bombacılara gözcülük eden aracın sürücüsü Yakup Şahin, Ankara bombacılarını taşıyan Halil İbrahim Durgun ile  katliamın organizatörü Yunus Durmaz’la ilişkisini, katliamı nasıl gerçekleştirdiklerini adım adım anlattı. Şahin’in ifadesi IŞİD’in Antep’te hiçbir engelle karşılaşmadan faaliyet yürüdüklerini gözler önüne seriyor. Şahin’in anlatımlarına göre HDP Genel merkezi’ni havaya uçurmak istedikleri anlaşılan bombacıların, daha sonra 10 Ekim’deki barış mitingini hedef olarak seçtikleri anlaşılıyor. 

İfadesinde önce Nusret Cephesi adlı grupta olduunu söyleyen Şahin, daha sonra Kenan isimli kişi aracılığıyla IŞİD’li Halil İbrahim Durgun’la tanıştığını anlattı. 

Durgun’un kendisine her ay 2500 TL para verdiğini söyleyen Şahin, Durgun’a ait Suriye’den gelen canlı bombaların kullandığı bir hücre evi olduğu, ayrıca 5 adet de depo kiraladığını, bu depoların kiralandığını da “Muhammed Ali” kod ismini kullanan Yunus Durmaz’dan öğrendiğini söyledi. 

BALI İLE CANLI BOMBA GÖNDERİYORLAR

Suruç’taki canlı bombalı eylemi gerçekleştiren kişileri Urfa’ya gönderen Deniz Büyükçelebi’nin Suriye’deki amirinin “Ebubekir” kod isimli İlhami Balı olduğunu da itiraf eden Şahin’in anlatımına göre İlhami Balı Suriye’den Türkiye’ye canlı bomba gönderme faaliyetlerini yürütüyor. 

RUHSAT ALACAK KİŞİ BULAMAYINCA HEDEF MİTİNG OLMUŞ

Şahin ifadesinde Ankara Katliamı’nın nasıl planlandığını, bombaların nasıl elde edildiğini de anlattı. Şahin’in ifadesine göre, Suruç saldırısından sonra ilk hedef Ankara’daki HDP Genel Merkeziydi. Bomba için kullanılacak malzemelerde Urfa’nın Birecik ilçesinden alındı. Şahin, ifadesinde Hüseyin Tunç isimli bir nakliyatçıyla Birecik’ten amonyum nitrat alarak Nizip’teki bir depoya götürdüklerini söyledi. Halil İbrahim Durgun’un “Seçimden (1 Kasım) önce Ankara’da HDP Genel Merkezi’ni patlatacağız” aktaran Şahin, eylemde kullanılacak minibüsün ruhsatını üzerine alacak birini bulamayınca barış mitingine saldırı düzenlemeye karar verildiğini anlattı. 

BOMBACILAR GÜNEYKENT  MAHALLESİNE GETİRİLDİ

9 Ekim günü akşam saatlerinde Güneykent Mahallesi’ndeki hücre evine getirildiğini belirten Şahin, hücre evine Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın geldiğini de söyledi. Daha sonra canlı bombalara gözcülük yapmak için kullandığı Ford Focus marka araçla Ankara’ya doğru yola çıktığını anlatan Şahin, Adana ili Ceyhan ilçesinde polis kontrol noktasında durdurulduğunu anlattı. Şahin’in ifadesindeki iddiaya göre polis araçta arama yaptı ama bir şey bulamayınca geçişe izin verdi. Bombacıları taşıyan Halil İbrahim Durgun’a ulaşamayınca U dönüşü yaparak yeniden Antep’e geri gitti. Bir süre sonra Durgun’dan söz konusu polis noktası için “Ben geçtim” mesajını alınca Şahin yeniden Ankara istikametine döndü. Polisler kendisini tekrar durdurdu ama Şahin’in iddiasına göre araç detaylı arama geçirildikten sonra geçişine yeniden izin verdiler. Şahin sabah 07:00 sıralarında Ankara kent merkezinde polis kontrol noktaları olup olmadığına dair keşif yaptıktan sonra görevinin sona erdiğini ileri sürdü. 

VATAN MAHALLESİNE SALDIRI İÇİN SİLAH VERMİŞ

Şahin, 13 Ekim tarihinde Antep’te yeniden karşılaştığı Halil İbrahim Durgun’un 3 adet el bombası, 2 kutu tabanca mermisi, 20-30 adet açıkta tabanca mermisi bulunan bir poşeti Cemil isimli IŞİD militanına teslim etmek üzere kendisine verdiğini de anlattı. Gözaltına alınırken bu poşetle yakalanan Şahin, Cemil isimli örgüt üyesinin Antep’de Vatan Mahallesinde Kürtlerin yoğun yaşadığı mahallede oturduğunu, mahalledeki eylemlere para karşılığı bomba attığını söyledi. 


 

ÖNCEKİ HABER

Bilgen: İsrail'in Gazze'ye yönelik tutumu değişmedi

SONRAKİ HABER

BÖG Savaşçısı Eylem Ataş Menbiç'te yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...