28 Haziran 2016 12:05

Katliamda 18 sanık hakkındaki takipsizlik ve gerekçeleri

571 sayfalık iddianamede 36 şüpheli hakkında suçlamalar bulunuyor. 18 sanık hakkında takipsizlik verildi

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Terör örgütü IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde yaptığı ve 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin savcılık iddianamesi tamamlandı. 571 sayfalık iddianamede 36 şüpheli hakkında suçlamalar bulunuyor. 18 sanık hakkında takipsizlik verildi. 

4’ü  ölü, 5’i başka bir davadan yargılanan 9 sanık hakkında dava açmayı gerektirir suç, şüphe ve delil elde edilemediği için takipsizlik verildi. 

571 sayfalık iddianamede 36 şüpheli hakkında suçlamalar bulunuyor. İddianamenin ilk sırasında örgüt yöneticisi İlhami Balı yer alıyor. İddianamede, aralarında Gaziantep’te kendini patlatan örgütün Antep Emiri Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun ile birlikte toplam 18 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse 36 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara’da başlanacak.

Hakkında takipsizlik kararı verilen sanıkların isimleri ve takipsizlik gerekçeleri şöyle: 

Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun, Yunus Emre Alagöz ve açık kimliği tespit edilemeyen Suriye uyruklu canlı bomba eylemcisi hakkında atılı suçları işlemiş olmalarına rağmen ölmüş olmaları nedeniyle; şüpheliler Mehmet Şükrü Yoldaş,  Abdulselam Hitay,  Murat Taşçı, Osman Kızılbent ve Muhammet Cengiz Dayan hakkında Adıyaman, Bakırköy ve Gaziantep Ağır Ceza Mahkemeleri'ne terör örgütüne üye olmak suçundan kamu davası açılmış olması nedeniyle; şüpheliler O.S,  K.U, E. Ö, M.S.P,  M.Ş.Y,  İ.H,  İ.H.K, M.B ve İ.Y. hakkında dava açmayı gerektirir suç, şüphe ve delil elde edilememesi nedeniyle CMK 172 vd. maddeleri gereğince kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara katliamında görev paylaşımı bile yapmışlar

SONRAKİ HABER

Almanya: Şahısları istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa