20 Haziran 2016 14:07

Özgür Gündem'de yarın yayın yönetmeni Can Dündar

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti Can Dündar devralacak. 

Paylaş

Baskı ve soruşturmaların hedefinde olan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanması ardından dayanışma desteklerle büyüyor. 3 Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni'nin tutuklanması üzerine yarınki nöbeti Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar devralacak. 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni" kampanyasına şimdiye kadar 49 kişi destek verirken, bunların 39'u hakkında soruşturma başlatıldı. Açılan bu soruşturmaların 6'sı takipsizlik ile sonuçlanırken, açılan 6 soruşturma davaya dönüştü ve son olarak da kampanya katıldıkları için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Reza Zarrab'ın duruşması 6 Eylül'e ertelendi 

SONRAKİ HABER

İHD ve FIDH'den tutuklamalara sert tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...