09 Haziran 2016 14:58

Madencilerden patrona: Otopark açacağına ücretimizi ödesin

Karaelmas Madencilik İşletmesi'nde yer altında çalışan 62 kömür işçisi 4 aydır alamadıkları ücretleri için eylem yaptı.

Paylaş

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler Beldesi Kömür Havzası’ndaki Karaelmas Madencilik İşletmesi’nde yer altında çalışan 62 kömür işçisi, 4 aydan beri ücretlerini alamadıklarını belirterek, soruna çözüm bulunmasını istedi. Kaymakamlık önünde toplanan kömür işçileri, yetkililerin konuya çözüm getirmeleri ve mağduriyetlerinin giderilmesi için bir isim listesi oluşturarak şikayet dilekçesi verdi.

İşçi Niyazi Öztürk, şunları anlattı: “Mübarek aylarda arkadaşlarımızın evine ekmek götürecek parası yok. Dört aydır ücret alamadığımız için cebimizde para yok. Bu işletmede 150 kişi çalışıyordu. 70 arkadaşımız aynı sebeplerden dolayı işi bıraktı. Karaelmas Madencilik yetkililerine sesleniyorum. Dört aydır bu işçileri mağdur edip Uşak’ta iki tane otopark açacağınıza bu adamların parasını ödeseydiniz bunlar yaşanmayacaktı. Cebimde sadece 1 lira kaldı. Gökler Beldesi’ne giderken minibüs şoförlerine yalvaracağım. O kadar mağdur durumdayım” dedi.

Bir yıllık işçi Serdar Sezer de, işverenin kendilerine her ay düzelme olacağını vadedip kandırdığını ifade etti. Maden işçisi İsmail Şahin ise, eşinin hasta olduğunu ve masraflarını karşılayamaz hale geldiğini belirtti. (KÜTAHYA)

ÖNCEKİ HABER

Madalyonun diğer yüzü

SONRAKİ HABER

Bütünlemeler de yaz okulu da hakkımızdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...