30 Nisan 2012 13:47

MGK’dan operasyonlara devam kararı çıktı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün başkanlığında bugün Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Bölge’de askeri operasyonların süreceği belirtildi. Açıklamada Irak’a ilişkin ise “Irak’ın karşı karşıya bulunduğu soru

MGK’dan operasyonlara devam kararı çıktı
Paylaş

Yaklaşık 2.5 saat süren MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, MGK toplantısında masaya yatırılan konular hakkında bilgi verildi. Toplantıda Bölge’de süren operasyonlarlara ilişkin bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtilen açıklamada operasyonların önümüzdeki dönemde de kapsamlı ve çok yönlü bir şekilde sürdürüleceği söylendi. “Bu çerçevede terör örgütünün ve destekçilerinin, halkımızın birliğini, bütünlüğünü, güvenliğini, huzurunu ve refahını hedef alan her türlü eylem ve girişimi ile kararlılıkla mücadele edileceği vurgulanmıştır” denilen açıklamada Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan gelişmelere dair de ifadelere yer verildi.

SURİYE VE IRAK

Açıklamada, Türkiye’nin gerek Irak’ta gerek bölgede ‘Her türlü etnik ve mezhep temelli siyaset anlayışını reddettiği’ öne sürülerek, Irak’ın karşı karşıya kaldığı sorunların “Ülkenin birlik ve bütünlüğü temelinde, çoğulcu demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde çözülmesi gerektiği belirtildi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yaşanan gelişmelerin de kapsamlı şekilde değerlendirildiği belirtilen MGK açıklamasında, Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinildi. ‘Akan kanın durdurulması ve demokratik geçiş sürecinin önünün en kısa sürede açılması gerektiği’ belirtilen açıklamada 14 Nisan 2012 tarihli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı uyarınca, BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın altı maddelik planının “Tüm unsurlarını eksiksiz yerine getirme yükümlülüğüne dikkat çekilmiştir” denildi. Suriye’den Türkiye’ye gelen Suriye vatandaşlarının durumunun da masaya yatırıldığı belirtilen açıklamada, “Suriye ile sınırımızda son dönemde yaşanan gelişmeler tüm boyutlarıyla değerlendirilmiştir” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu vekillerin durumuna Başbakan mı karar verecek?

SONRAKİ HABER

Batman’da şüpheli asker ölümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa