27 Mayıs 2016 13:41

Veliler okulun imam hatibe çevrilmesine tepki gösterdi

Bursa'da Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun ana binasının imam hatip okulu olarak eğitime devam edeceğini duyan veliler bu durumu protesto etti.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun ana binasının imam hatip okulu olarak eğitime devam edeceğini duyan veliler bu durumu protesto etti. Okul önünde bir araya gelen veliler okulun imam hatibe dönüştürülmemesi için her şeyi yapacaklarını söylerken sık sık “Okuluma dokunma” sloganları attı. Veliler okul önünde açıklama yaptıktan sonra kaymakamlığa doğru yürüyerek kendi aralarında seçtikleri temsilciler aracılığıyla valilikle bir görüşme yaptı.

KURULU DÜZENİMİZİ BOZMASINLAR

Okul önünde veliler adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Serap Buran, “Okulumuzun ana binasının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesi ve ileride de tamamının dönüştürülme projesi öğretmenlerimize ve idarecilere bildirilmiştir. Mevcut öğrencilerin bu durumdan etkilenmeyeceği, sadece önümüzdeki eğitim-öğretim yılında daha az sayıda öğrenci kaydı yapılacağı, mevcut sınıfların önce birleştirilerek, sonrada şube sayılarını azaltarak, kademeli olarak ileriki yıllarda da Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu olmayacağı endişemiz var. Bizim tek derdimiz çocuklarımızın eğitimidir. Kurulu düzenimizi bozmasınlar. Bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

BU KARARDAN VAZGEÇMEZLERSE ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYECEĞİZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce alınan kararın bir an önce değiştirilmesini isteyen veliler, “Bu karardan vazgeçmezlerse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Sözü edilen imam hatip ortaokulu geçen sene eğitim gördüğü 14 Eylül Ortaokulu’nda neden bu yıl devam etmiyor? Cumhuriyet İlkokulu’nun 3 binası, Atatürk İlkokulu’nun da 4 binası varken, ilçede boş sınıfları olan daha nice okul mevcut olduğu halde neden bizim okulumuz? Bizim öğretmenimize hangi hakla tayin isteyin gidin diyebiliyorlar. Bu okulu bu hale getiren bizleriz. Bu okulu ve öğretmenlerimizi asla bırakmayacağız. Bu karar bir dayatmadır. Öğrenci velilerine, öğretmenlere yapılan bu dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için her türlü itiraz yolunu ve demokratik protesto hakkını kullanacağız. Okulumuza dokundurtmayacaklarını” söylediler.

BU DEĞİŞİKLİK NE EĞİTİME NE DE ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAR

Okulun imam hatibe dönüştürülmesini değerlendiren Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Zakir Üngör; “Mahallenin tek ilkokulunun imam hatip ortaokuluna çevrilmesi ile 23-25 kişilik sınıflarımız 35-40 kişiye çıkacak. Birçok öğretmen arkadaşımız norm fazlası olarak okul değiştirmek zorunda kalacak. Yapılmak istenen değişikliğin eğitime ya da öğrencilerimize hiçbir katkısı olmayacaktır. Eğitim Sen olarak başarıları ile tanınan okulumuzun ilkokul olarak var olan durumu ile devam etmesini istiyoruz. Bu konuda velilerimizin verdiği mücadelenin yanında olduğumuzu belirtiyoruz”  dedi.

‘EYLEME KATILMAYIN GEZİ’DE YAŞADIĞIMIZ KÖTÜ OLAYLAR OLMASIN’

Şehit Bahadır Tayfur İlkokulunun imam hatibe dönüştürülmesini üyelerine attığı mesajla değerlendiren Eğitim Bir Sen Karacabey Şube temsilcisi Atilla Baydar, “Eylemlere katılmayın ve organize etmeyin. Gezi sürecinde yaşadığımız gibi kötü olaylarla karşılaşmayalım” diye üyelerini uyardı. Atilla Baydar’ın üyelerine attığı mesaj şöyle;“ Valinin onayı ile Şehit Bahadır Tayfur İlkokulunun ön binası Ertuğrulgazi İmam Hatipler ortaokulu olmuştur. Öncelikle hayırlı olsun. Özellikle bu okulda öğretmenlerin zarargörmemesi adına bunun okula duyurulmasını istedik. Tabii ki bu durumdan hoşlanmayan menfaatine ters gelen, kurulu düzenimiz bozulacak diyen olacak ne kadar küçük olursa olsun hepsine saygı duyuyorum. Ancak ben sendika olarak üye ve tüm öğretmenlerin mağdur olmamaları norm fazlası olacakların ilçe dışına çıkmamaları için girişimde bulunurum ve netice de alırız. Özellikle arkadaşlarımızdan şunu rica ediyorum bize kızıp istifa da edebilirler saygı duyarım. Önemle altını çizeyim ki Gezi olayında masum duygu ile başladı sonra kim kimin kayığına bindiği belli olmadı. Hoş olmayan olaylar oldu bu olayın da bu boyutlara gelmemesine özen gösterin. Sizler organize işleri yönlendiren ve yönlenen olmayan saygılarımı sunarım” mesajı attı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılardan Erdoğan'a: Barış demeyeceksen gelme

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da savaşın fotoğrafı: Yıkım, yağma, ırkçı yazılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...