25 Mayıs 2016 10:41

İmam hatiplere özendirici broşür dağıtımına başlandı

İstanbul Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün imam hatip liselerine teşvik için bastırdığı bildiri ve broşürler okullara dağıtılmaya başlandı.

Paylaş

Bildiri ve broşürlerde öğrencilerin Anadolu imam hatip liselerini tercih etmesi için özendirici bir tanıtım yapıldı. İmam hatip okullarını tercih eden öğrencilere burs verileceği de bunlardan biri. Eğitim Sen 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu, “Bu dağıtımı  kendi arkadaşları üzerinden yapıyorlar, ama öğrencilerin ellerine bunlar geçiyor. Kimi okullarda dağıtım yapıldı, bazı okullarda da hâlâ devam ediyor. Özellikle öğretmenlerin öğrencileri yönlendirmesini, broşürlerle teşvik etmesi isteniyor. Uzun zamandır bu çalışmalar AKP ilçe örgütü, Belediyeler ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim tarafından yürütülüyor. 

Bu konuyu gidip İlçe Milli Eğitim ile görüşeceğiz. Bu ayrımcılığı dile getiren bir suç duyurusunda bulunacağız. Bu ayrımcılığa bir an önce son verilmesini isteyeceğiz. Anayasadan laiklik ilkesine kaldırılmasına dair söylemler ve bunların eş değer gittiğini görüyoruz. Ne anayasadan laikliğin çıkarılmasına izin vereceğiz, ne de bunların açık açık AKP propaganda yapmalarına.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Zülfü Livaneli UNESCO iyi niyet elçiliğinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Yurtoğlu halkından imam hatip tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa