24 Mayıs 2016 14:40

MEB'ten İmam Hatipleri özendirme talimatı!

Milli Eğitim Müdürülükleri tarafından okullara gönderilen yazıyla, imam hatip okullarının daha özendirici tanıtım yapılması talimatı verildi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Eğitim Sen Merkez Yöneticisi İsmail Sağdıç, rehber öğretmenlerin bu ayrımcılığa ortak edilemeyeceğini belirterek öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre okullara yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde yapılacak toplantılarla imam hatip okullarının daha özendirici, etkili tanıtımlarının yapılması talimatı verdiği ortaya çıktı. Ankara'da Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir'de Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından ilkokul ve ortaokul müdürlüklerine gönderilen yazıda, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazının gereğinin yapılması istendi. Eskişehir'de okullara gönderilen yazıda “Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 03/05/2016 tarih ve 4324459 sayılı yazısı gereğince il ve ilçe genelinde imam hatip okullarının öğrenci, veli ve kamuyoyuna daha etkili tanıtılması, bu okullara tercihin özendirilmesi, haftalık ders çizelgeleri, öğretim programları, eğitim içeriği, fiziki imkanları, öğrencilere kazandırdığı ve sosyal kültürel etkinlikler açılarından bilgi verilmesi için ilçemizde ilokul, ortaokullarda görev yapan ve RAM'da tercih danışmanlığında bulunan rehber öğretmenlerle 26 Mayıs 2016 Perşembe günü, ilkokullarda derse giren ve ortaokullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine 27 Mayıs 2016 Cuma Günü Eskişehir Anadolu Lisesi konferans salonunda tanıtım toplantısı yapılması planlanmıştır” denildi. 

MEB OKULLAR ARASINDA AYRIMCILIK YAPIYOR

Konuyu gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, “Bütün il ve ilçelerde imam hatip okullarının rehber öğretmenlere tanıtılması ve onnların da kendi okullarında öğrencilerine bu tanıtımları aktarması anlamına geliyor. Bu eğitimdeki dinselleşme ve bilimsel eğitimden uzaklaşma hamlelerinin tipik bir örneği” dedi. Bunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Sağdıç, bakanlığın kendi okulları arasında bile ayrımcılık yaptığını söyledi. Daha önce seçmeli derslerde de bu ayrımcılıkla karşılaştıklarını kaydeden Sağdıç, şimdi de rehber öğretmenler üzerinden bir hamle yapıldığını ifade etti. Rehber öğretmenlerin diğer liselerin de tanıtımını yapması gerektiğini dile getiren Sağdıç, rehber öğretmen ve müdürlüklerinin öğrencileri kendi ilgi ve yetenek alanlarına yönlendirmesi, öğrencilerin okullarını özgürce seçmelerini sağlaması gerektiğini vurguladı. 

İMAM HATİPLERİN TERCİH EDİLMEDİĞİNİN KANITI

Sağdıç, bu uygulamaların bunca çabaya rağmen imam hatip okullarının veli ve öğrenciler tarafından tercih edilmediğini de kanıtladığını söyledi. İmam hatip okullarına yönelimin iktidarın beklentilerinin altında kaldığını kaydeden Sağdıç, “AKP iktidarı böyle zorlama uygulamalarla kendi amaçlarına erişmeye çalışıyor. Bu okullar 4+4+4'ten sonra açılırken veli ve öğrencilere ücretsiz servis, ücretsiz yemek gibi vaatler verilmişti. Bunları imam hatip mezunları dernekleriyle yapıyorlardı. Ancak bu da yeterli olmamış ki rehber öğretmenler üzerinden zorlama yapıyorlar. Tam da bunun için 28-29 Mayıs'ta alanlara çıkacağız Karşılaştığımız bu uygulamalar Eğitim Sen'in yıllardır savunduğu mücadelenin haklı olduğunu gösteriyor” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Bursa KESK Şubeler Platformu’ndan miting çağrısı

SONRAKİ HABER

KESK: Laiklik ve iş güvencesi için 28 Mayıs'ta Gündoğdu'ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...