20 Mayıs 2016 13:27

BES: Emeklilik yaşı düşürülsün

BES Adana Şubesi Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Seyhan Sosyal Güvenlik Merkezi önünde eylem yaptı.

Paylaş

BES Adana Şubesi Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla SGK çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için Seyhan Sosyal Güvenlik Merkezi önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan Şube Yöneticisi Ali Duran, göstermelik sosyal güvenlik haftası değil sorunlarına çözüm istediklerini dile getirdi. Sosyal güvenlik adım adım piyasalaştırılırken sosyal güvenlik emekçilerinin haklarının birer birer yok edildiğini dile getiren Duran, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen ödenmeyen ikramiyelerinin ödenmesini istedi.

Kademeli emeklik sistemi ile prim gün sayıları ile yaş haddinin sürekli arttırıldığını söyleyen Duran, yeni kuşaklar için emekliğin bir hak olmaktan çıkacağını ifade etti. Sosyal güvenliğin adım adım piyasaya devredildiğini dile getiren Duran, 50’den fazla işçi çalıştıran işyerlerinde bireysel emeklilik sistemine zorunlu otomatik geçişle desteklendiğini dile getirdi.

{{280548}} 

İKRAMİYELERİMİZ ÖDENSİN

2005’ten bu yana SGK çalışanlarının havuz parası, ikramiye gibi mali ve özlük haklarının gasp edildiğin ifade eden Duran, yeni açılan sosyal güvenlik merkezilerine var olan çalışanlar görevlendirilerek iş yükünün arttırıldığını, yapılan haksız, siyasal atamalarla iş barışının bozulduğunu ve yükselme sınavlarında kayırmacılık yapıldığını dile getirdi. SGK çalışanlarının sorunları ile ilgili adım atmayan SGK Başkanlığı’nın çalışanların sosyal medya paylaşımlarıyla uğraştığını ifade eden Duran, emekçilerin haklarını gasbeden SGK başkanlığının şimdi de polisliğe soyunduğunu söyledi.

SGK alanında vatandaşı olumsuz etkileyen uygulamalara son verilmesini isteyen Duran, emeklilik yaşının düşürülmesi, sağlık katkı paylarının kaldırılması, kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması, ikramiyelerinin ödenmesi, ücret adaletsizliğine son verilmesi SGK’ya yeni kadroların açılması, işyerlerinde kreş açılması gibi emekçilerin ve halkın taleplerini sıraladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sütün kaymağını tekeller yiyor

SONRAKİ HABER

MHP kararını Anayasa Mahkemesi verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...