20 Mayıs 2016 08:00

Adana'da 1 polis silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Adana'da sivil polis Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Paylaş

Adana'da evrak dağıtımı yaptığı belirtilen Polis Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Motosikletli 2 saldırganın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli saldırgan, Gülbahçesi İlköğretim Okulu önünde evrak dağıtımı yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli sivil polis memuru 45 yaşındaki Yılmaz Bozkurt'a tabancayla ateş açtı. Başlarında kask olan ve yüzleri görünmeyen saldırganlar, olay yerinden kaçarken başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt, ağır yaralı olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi'ne götürüldü. Şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen Bozkurt'a acil müdahale edildi. Ancak Bozkurt kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Saldırganların aranması sırasında Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahalleleri  ablukaya alındı. Polis helikopterlerle havadan arama tarama çalışması yaparken zırhlı ve sivil ekipler de sokakları aradı.

Bir portakal bahçesinde motosikletli şüpheli bir kişinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olayla ilgili olup olmadığı belli olmayan bir kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Görgü tanıklarının da olayla ilgili ifadeleri alındı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, soruşturmanın detaylı olarak sürdürüldüğünü söyledi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Rudaw'a yanıt: Görevlendirme üzerine yurt dışındalar

SONRAKİ HABER

Dokunulmazlık teklifi 376 oyla kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...