19 Mayıs 2016 11:37

Yine Cengiz İnşaat yine iş cinayeti

Cengiz İnşaat'ın yaptığı Palu-Genç-Muş demir yolu inşaatında iş cinayeti yaşandı.

Paylaş

Cengiz İnşaat’ın yaptığı bir projede daha iş cinayeti yaşandı. Şirket bünyesinde çalışan Ramazan Dağdelen Bingöl-Muş sınırında tünel göçüğünün altında kalarak can verdi.

Cengiz İnşaat'ın yaptığı Palu-Genç-Muş demir yolu inşaatında  iş cinayeti yaşandı. Dün akşam saatlerinde demir yolu inşaatında ateşçi olarak çalışan Ramazan Dağdelen Muş’a yakın bir bölgede açılan tüneli genişletmek için tünel alanına girdiği zaman yaşanan göçüğün altında kaldı. Göçükten yaralı çıkartılan Dağdelen hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti Dağdelen’in cenazesi memleketi Palu’da toprağa verildi.

İŞ CİNAYETİYLE ANILIYOR

Cengiz İnşaat sık sık bünyesinde yaşanan iş cinayetleriyle gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde yine firmanın ortağı olduğu Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret AŞ tarafından yapılan Bingöl’ün Solhan ilçesindeki Kalehan Barajı ve HES inşaatında çalışan Sevran Arlı isimli işçi 30 metreden düşerek hayatını kaybetti.

Samsun’da özelleştirilip Cengiz Holdinge devredilen Eti Bakır İşletmesinde amonyak tankının çökmesi sonucu 6 işçi yaşamını yitirdi. 10 işçi de yaralandı. Cengiz Holding, Adana Kozan’da yapılan barajda da iş cinayetiyle anıldı. Cengiz Holding baraj kapağının patlaması sonucu yaşamını yitiren 10 işçinin patronlarından birisiydi. Olayın ardından yapılan arama çalışmaları sonucu 5 işçinin cesedine ulaşılırken 5 işçi bulunamamıştı.

Bingöl’ün Solhan ilçesindeki Kalehan Baraj ve HES inşaatında Cengiz İnşaat'ın ortağı olan Özaltın İnşaatın daha önce Bingöl’ün Kiğı’da yaptığı baraj inşaatında da Fatih Akdoğan isimli işçi hayatını kaybetmişti. (Bingöl/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 7 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Torpil listesi yanlış adrese gönderilince torpil belgelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...