18 Mayıs 2016 17:11

İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dört’ler anıldı

68 GENÇLİK önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve dörtler birçok ilde yapılan yürüyüş ve açıklamalarla anıldı.

Paylaş

68 GENÇLİK önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Kürt ulusal hareketinin önderlerinden Haki Karer ve 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevinde kendilerini yakarak hayatlarına son veren Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Önen dün birçok ilde anıldı. 

Dersim’de Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, “18 Mayıs şehitleri ölümsüzdür” pankartı arkasında kampüste yürüyüş yaptı. 

68’liler Derneği Mersin Şubesi de, Kaypakkaya’yı, katledilişinin 43’üncü yılında Toroslar ilçesinde bulunan 68’liler Hatıra Ormanı’nda andı. Anmada  Kaypakkaya’nın okul arkadaşı Celal Temel söz aldı. Temel, Kaypakkaya’yı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını ve fikirlerinde her daim yaşatacaklarını söyledi. 

ZENGİN’İN MEZARINA KARANFİL BIRAKILDI

Adana’da da  MEYADER ve MKM-DER öncülüğünde Adana MKM-DER binasında anma etkinliği düzenlendi. Anmaya HDP, HDK, KJA, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Anma programı sine vizyon gösterisi sonrasında müzik dinletisi ile son buldu. Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Necmi Öner ve Mahmut Zengin, Urfa’nın Siverek ilçesinde anıldı. DBP ilçe binasında düzenlenen etkinlikte aynı dönemde Diyarbakır cezaevinde kalan Mehmet Kültür ve Ömer Tiz, Dört’lerin direnişini anlattı. 

Parti binasından çıkan yurttaşlar Siverek Asri Mezarlığı’ndaki Mahmut Zengin’in mezarının başına yürüyerek karanfil bıraktı. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri de, “İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs ayı şehitleri ölümsüzdür” pankartı eşliğinde Olbia Çarşısı havuz başına kadar yürüdü. Öğrencilerden Berhat Uzunay, Kaypakkaya ve Mayıs ayında katledilen devrimciler şahsında devrim mücadelesini yükselteceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) de, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “HDK olarak bizler, onların cesaretini, kararlılığını, mücadele azmini, halklarımızın eşitlik ve özgürlüğüne bağlılığını örnek almaya, onların direnişçi çizgilerine layık olmaya çalışıyoruz. Ortak geleceğimizin, halklarımızın eşit ve özgür yaşamının bu mücadelenin büyütülmesine ve zafere ulaştırılmasına bağlı olduğunu biliyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası: Marmara Köşkü yıkıldı

SONRAKİ HABER

Nâzım Hikmet’in şiirleri soruşturmalık oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...