16 Mayıs 2016 16:53

Mimar Sinan Büyük Ödülü, Cengiz Bektaş'a verildi

Mimarlar Odası'nın iki yılda bir düzenlediği Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde Mimar Sinan Büyük Ödülü, Evrensel Yazarı Cengiz Bektaş'a verildi.

Paylaş

İki yılda bir verilen Mimar Sinan Büyük Ödülü, Ankara'da düzenlenen törenle Yüksek Mimar, Şair ve Evrensel Yazarı Cengiz Bektaş'a verildi. Bektaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “60 yıllık mimarlık hayatımda şu kadarcık ağaç kesmedim. Hiç yalan söylemedim” dedi.

Acar Avunduk başkanlığında, Ercan Ağırbaş, Arman Akdoğan, Pelin Derviş ve Cem Sorguç'tan oluşan 2016 yılı Seçici Kurulu, 178 eserin 239 pano ile katılımını değerlendirdi.
Bu yıl 15. kez düzenlenen ödül töreni, Ankara'da Akün Sahnesi'nde yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, serginin aynı zamanda dünya mimarlık ortamıyla buluşması için, uluslararası organizasyonlarda yer alması için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bugüne kadar yapılan ödül törenleri ve sergilerin bu tanıtımda önemli olduğunu belirten Muhcu, uygulanan ve programa katılan mimarlık eserlerinin mimarlığın yüz akını oluşturduklarını ifade etti. Muhcu, “Hatalı kentleşme politikalarının mimarlığı dışladığı ve yok saydığı koşullarda bu sergilerin gerçekleştirilmesinin özel bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Mimarlıksızlığa karşı mimarlığın bir direnişi, mimarlığın yok edilmesine karşı mimarlığın direnişi dolayısıyla bu programları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Cengiz Bektaş: Mimar Sinan’ın iletileri

BEKTAŞ: ANADOLU'DAN ESİNLENDİM

Ödül gecesinde konuşan Mimar Cengiz Bektaş, “60 yıllık mimarlık hayatımda şu kadarcık ağaç kesmedim. Hiç yalan söylemedim. Odamın saygınlığından hiç kuşku duymadım. Arkadaşlar bu seçici kurulun gençlerden oluştuğunu söylediler. Onların beni ödüle uygun görmüş olmalarına hem çok sevindim, hem de bundan mutluluk duydum. Ben Anadolu'dan başka bir yerden herhangi bir şey almaya kalkışmadım ve gerçekten oradan daha yeterli esinlenmeyi, yeterli dersi aldığımıza inanmıyorum. Bundan sonraki yaşamımda da bu böylece sürecek. Bana bu ödülü verenlere, sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törende İnci Aslanoğlu ve İhsan Bilgin'e "Mimarlığa Katkı Dalı Başarı Ödülü" verilirken, "Anma Programı" için Maruf Önal seçildi. "Yapı", "Proje" ve "Fikir Sunumu" dallarında da çok sayıda ödül sahipleriyle buluştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de bugün hayatını kaybeden asker sayısı 2'ye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...