09 Mayıs 2016 15:21

Ertuğrul Mavioğlu: Özgür habercilik için nöbetteyim

Özgür Gündem ile dayanışma amacıyla başlatılan 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasının 7. gününde nöbeti Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu tuttu.

Paylaş

İktidarın soruşturmalarının ve baskısının hedefinde olan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla, gazeteci, yazar ve aydınlarla birlikte “Özgür Basın, Özgür Ülke” şiarıyla başlatılan “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasının yedinci gününde nöbeti Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu devraldı. Gazetenin çalışanlarıyla birlikte haber toplantısına katılan Mavioğlu, gündeme dair önerilerde bulundu. Aynı zamanda gazetenin yarın çıkacak bir sayfasının editörlüğünü üstlenen Mavioğlu, dayanışma mesajı verdi.

‘HABERCİLİĞE DESTEK İÇİN BURADAYIZ’

Özgür Gündem gazetesi geleneğinin hep baskı altında olduğunu hatırlatan Mavioğlu, devletin güvenlik güçleri tarafından muhabirlerini ve gazete dağıtımcılarını kaybeden Özgür Gündem’in bugün yaşadıklarını şöyle anlattı: “Buradaki arkadaşların basın kartları iptal ediliyor, gazete üzerine sayısız dava açılıyor ve devletin en büyük teranesi, gazetenin ‘terör örgütü propagandası’ yaptığını söylemesidir. Biz anlıyoruz ki devlet birine ‘terörist’ diyorsa eğer, yazılmasını istemediği haberlere yer veren gazeteleri hedef aldığından bu bahaneyi ortaya çıkartıyor.” Mavioğlu, Özgün Gündem’le yan yana olma sebebini ise “Nöbette olma sebebimiz, özgür, bağımsız haberciliğe verdiğimiz destek içindir” sözleriyle dile getirdi.
Meselenin Özgür Gündem’le dayanışma nöbetlerine katılma meselesi olmadığını belirten Mavioğlu, habercilikte ısrar etme meselesi olduğunu ifade ederek, “Sur, Cizre ve Silopi’de gerçekleştirilen katliamların gerçek yüzünü göstermek başlı başına haber nöbetidir” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

UEFA, ‘Kosova, Sırbistan’dır’ tezine inanmıyor

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet, kamyona çarptı: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...