03 Mayıs 2016 11:25

Özgür Gündem’de nöbetçi yayın yönetmenliği başladı

Özgür Gündem gazetesi üzerindeki baskılara karşı 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi üzerindeki baskılara karşı başlatılan “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasının başlangıcı 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde verildi. Gazetenin bu sabahki ilk gündem toplantısı ile başlayan kampanyanın ilk Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenleri, Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş Başkanları Nevin Erdemir ve Hakkı Boltan oldu.

Galatasaray’da 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü dolayısıyla gerçekleştirilen açıklamanın ardından TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Evrensel Yazarı Fehim Işık’ın aralarında bulunduğu bir grup gazeteci Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenliğiyle ilgili kampanyasına dair basın toplantısı için Özgür Gündem’in merkez binasına gittiler.

Burada gazete çalışanları ile birlikte gazetenin mutfağındaki toplantı masasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Ahmet Birsin, Dünya Basın Özgürlüğü gününün Türkiye’de basın üzerindeki baskılarla karşılandığını belirtti ve Özgür Gündem’in yaşadığı baskıları anlattı. Nöbetçi yayın yönetmenliği kapsamında bilgi veren Birsin, Banu Güven, Murat Çelikkan, Ayşe Düzkan, Beyza Üstün, Celal Başlangıç, Şebnem Korur Fincancı, Ragıp Duran, Kumru Başer, Jülide Kural, İhsan Çaralan ve Hasip Kaplan’ın da aralarında bulunduğu birçok ismin nöbetçi yayın yönetmenliğine katılacaklarının bilgisini verdi.

Toplantıda Hasip Kaplan, Fatih Polat, Fehim Işık ile dün nöbetçi genel yayın yönetmenliği görevine başlayan Nevin Erdemir ile Hakkı Boltan da birer konuşma yaptı.

Basın toplantısının ardından yarın çıkacak olan gazetenin manşet toplantısı birlikte gerçekleştirildi ve yarının manşeti birlikte atıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oklahoma City, Spurs’ten avantajı aldı

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu, 'evet' dedikleri tasarıyı eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...