28 Nisan 2012 06:25

19 Mayıs kutlaması genelgesine Danıştaydan durdurma

Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelgesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.Konya’da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, Avukatı Ahmet G&

19 Mayıs kutlaması genelgesine Danıştaydan durdurma
Paylaş

Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelgesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Konya’da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, Avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığının 11 Ocak 2012’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda kutlanmasını yasaklayan genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştaya başvurdu. Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı da başvuru sonucu yürütmenin durdurulması kararını aldı. Alper Ayhan’ın Avukatı Gürol Şağban ise, karara ilişkin olarak bundan sonra bu tarz genelgelerin çıkamayacağını söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Red Hack, TTNet'e interneti dar etti

SONRAKİ HABER

Ergenekon davaları birleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...