08 Mayıs 2016 08:44

Davutoğlu, çözüm süreci bitti diye sabaha kadar ağlamış

Başbakanlıktan ayrılma kararı almak zorunda kalan Ahmet Davutoğlu'nun savaşın yeniden başlaması üzerine ağladığı iddia edildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasındaki anlaşmazlık sebebiyle başbakanlıktan ve AKP genel başkanlığından ayrılma kararı almak zorunda kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kürt illerinde yeniden başlatılan ve Temmuz ayından bu yana binlerce kişinin yaşamını yitirdiği savaş sebebiyle ağladığı iddia edildi.

Vahdettin İnce, Karar gazetesindeki köşe yazısında Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu'nun bir gün kendisini aradığını ve “Ahmet Bey, bu kararı verirken(çözüm sürecinin bitmesi ve operasyonların başlaması) sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı” dediğini aktardı.

İnce, yazısında şöyle yazdı: "Bir gün telefonum çaldı. Başbakanlık’tan arıyorlardı. Sare Hanımefendi görüşmek istiyor dediler. Heyecanla buyursunlar dedim. Hanımefendi “Kürdinsan”ı okumuş. Başladı anlatmaya. Uzun uzun nasıl etkilendiğini anlattı. Sonunda “Ben bu kitapta kendimi buldum” anlamında bir ifade kullandı. Siz neler çektiyseniz, Batı Anadolu’da biz de aynısını çektik dedi. Bir ara sözü, süren hendek savaşlarına, çatışmalara getirdi ve “Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı” dedi."

Operasyonların başladığı günlerde bir çalıştay için Çankaya Köşkü’ne gittiğini söyleyen İnce, “Barış sürecinin sona erdiği, bölgede ilk defa karşılaşılan türden hendek savaşlarının başladığı, hükümetin de operasyonlar için düğmeye bastığı günlerdi. Davutoğlu konuşmasını yaparken “Bu adam bu kararı verirken eminim ağlamıştır” dedim. Yanımda danışmanlarından biri vardı. “Sabaha kadar gözüne uyku girmedi. Hep ayaktaydı ve durmadan ağladı” dedi” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek, Gezmiş'in mezarı başındaki sigaraları izmarit sandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa