07 Mayıs 2016 10:57

Facebook paylaşımları nedeniyle 191 yıl hapsi isteniyor!

Facebook paylaşımları nedeniyle Mersin Rojava Yardımlaşma Derneği Başkanı Cüneyt Takuş hakkında hazırlanan iddianame ile 191 yıl hapsi istendi.

Paylaş

Mersin'de, 7 Nisan tarihinde "Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra aynı gerekçe ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mersin Rojava Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Takuş hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Savcılık, hazırladığı iddianame Takuş'un 34 kez "Örgüt propagandası yapmak" ve 7 kez de "Halkı kin ve nefrete teşvik etmek" suçlamalarıyla cezalandırılmasını istedi. 

ELEŞTİRMEK SUÇ! 

İddianamede Takuş'un sosyal medya hesabından "gerilla" demesi ve gerillalara ait fotoğraflar paylaşmasını suç sayılırken, devlet güçlerinin Amed'in Sur ilçesinde başlattığı operasyon sırasında, ilçeden çıkarılan halkın çıplak fotoğraflarının yayınlanmasını eleştirmesini de "örgüt propagandası" kapsamında değerlendirildi.

Savcı, Öcalan'ın fotoğrafının baskılı olduğu tişörtü giyen bir kişinin fotoğrafını paylaşan Takuş'u bundan da sorumlu tutarak, "örgüt propagandası" saydı. 

Yine hazırladığı iddianamede, Cizre'de katledilen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ile kardeşi Orhan Tunç'u "terörist" ilan eden savcı, Takuş'un Tunç kardeşlerin fotoğraflarını paylaşmasını da propaganda olarak değerlendirdi. 

HER PAYLAŞIM SUÇ!

Bölge illerinde yapılan saldırılara tepki olarak yaptığı paylaşımların da yer aldığı iddianamede, Takuş'un askerler tarafından katledildikten sonra çıplak bedeni teşhir edilen bir gerillanın fotoğrafını paylaşması da "Halkı kin ve öfkeye alenen teşvik etmek" şeklinde yorumlanarak, cezalandırılması istendi.

Takuş'un yine YPG'lilere ait fotoğraflar, YPG bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan'ın fotoğraflarının Facebook hesabında paylaşması tek tek "örgüt propagandası" sayıldı. 

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda Takuş, hakkında 34 kez "Örgüt propaganda yapmak" iddiasıyla 170 yıl, 7 kez de "Halkı kin ve nefret etmeye alenen teşvik etmek" iddiasıyla 21 yıl hapis cezası talebiyle yargılanacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tess'in yumruğu, Danuta'nın çantası

SONRAKİ HABER

TDK, regl olan kadınlara 'kirli' demekte ısrar ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...