05 Mayıs 2016 16:21

Avcılar’da işçilerden ortak mücadele çağrısı

Gıda-İş, Cam Keramik-İş, Belediye-İş 2 No'lu Şube ve Liman-İş Ambarlı temsilciliği kiralık işçilik yasa tasarısını protesto etti.

Paylaş

DİSK’e bağlı Gıda-İş, Cam Keramik-İş; Türk-İş’e bağlı Belediye-İş 2 No’lu Şube ve Hak-İş’e bağlı Liman-İş Ambarlı Temsilciliği kiralık işçilik yasa tasarısının Meclis gündemine getirilmesini protesto etti. Avcılar Belediyesi’nden Belediye-İş’e üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçilerle birlikte Avcılar’da yapılan açıklamada ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Ortak açıklamayı okuyan Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, “İnsan ticaretini yasallaştıran bu yasa tasarısı kayıtsız şartsız meclisten çekilmelidir” dedi.

Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş da “Bu yasayla işçiler işyerinin asli unsuru değil, köle olacaklar. Önünde direniş yapabilecekleri bir işyerleri bile olmayacak. Taşeron sistemi de köle sistemini de hep beraber yıkalım” dedi.

Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir de “AKP’si de CHP’si de kamuoyunu yanıltıyor. Bu yasa taşeronu aratacak ücretli köleliktir. Bunu kabul etmeyeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şirketlerden işçilere dev tazminat!

SONRAKİ HABER

Kölelik yasası geri çekilsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...