03 Mayıs 2016 13:44

Savcı: Silah yok ama yine de dokunulmazlığını kaldırın

HDP'li Sarıyıldız'a ilişkin fezlekede, savcı silahların Sarıyıldız'ın arabasına yüklenmediğini anlamasına rağmen dokunulmazlığın kalkmasını istedi.

Paylaş

"Dokunulmazlıkların kaldırılması" tartışmalarının AKP'lilerin sürekli "Silah taşıyordu" iddiasıyla hedef gösterdiği HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'a ilişkin hazırlanan fezlekede, savcı, "silahların Sarıyıldız'ın aracına yüklenmediğini" anlamasına rağmen "dokunulmazlığının kaldırılmasını" istedi. 

AKP'nin Gezi sonrası ortaya attığı Kabataş yalanının bir benzeri bu kez HDP'li milletvekillerinin Meclis dışına atılması için hazırlanan fezlekelerin detaylarıyla ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aylardır "PYD'ye silah taşıdı" diyerek, hedef gösterdiği HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında bu yüzden hazırlanan fezlekede savcının beyanları, HDP'ye karşı örülmek istenen yalan kumpasını da boşa düşürdü. Sarıyıldız hakkında "Arabasında silah taşıyor" denilmemesine rağmen "dokunulmazlığının kaldırılması" için fezleke hazırlayan savcı fezlekede, "Silahların Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmedi" dedi, ama buna rağmen Sarıyıldız'ın "dokunulmazlığının kaldırılmasını" istedi. 

SAVCI: SİLAH ARACA YÜKLENMEDİ AMA BİZ DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRALIM

Sarıyıldız'ın herhangi bir görüntü ve delili olmaksızın ve aracında silahların yakalandığının yalan olduğunu itiraf etmesine rağmen "dokunulmazlığın kaldırılmasını" isteyen Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, olayla ilgili olarak yaşanılanlara yer verdikten sonra, "Silah, mühimmat ve diğer malzemeler Faysal Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmedi" dedi. Ancak savcı Kuş, kendi beyanını dahi bir tarafa bırakarak, yine de Sarıyıldız'ın "örgüte silah sağladığı" gerekçesiyle "dokunulmazlığının kaldırılması" için fezleke hazırladı. 

Söz konusu skandalı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yaptığı grup konuşmasının da değinerek, şu ifadeleri kullandı: "Dokunulmazlıklar bunlardan bağımsız değil. Ne dediler, 'Milletvekilleri bagajında silah taşıdılar, dokunulmazlıklarını kaldıracağız.' Bu yalanla başladılar. Uzun uzun okumayayım fezlekeyi. Silah, mühimmat ve diğer malzemelerin Faysal Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği, çünkü söz konusu operasyonun yapıldığı yerde Sarıyıldız'ın aracı 18 saat öncedir. Polis muhtemelen bir yerde silah yakalamış, 18 saat sonra bir tane akıllının orada birden bire bir komplo aklına gelmiş. Biz bunu Faysal Sarıyıldız'ın üstüne yıkalım demişler. Fakat operasyon saatleri, tutmamış. Bu ekip kötü çalışmış olacak ki, savcı işin içinden çıkamamış. Fezleke düzenlenmiş. Faysal Sarıyıldız'dan kilometrelerce uzakta. Faysal Sarıyıldız benzin alırken fotoğraf çekilmiş. Sadece bu var. Bu iki görüntü birleştirmeye çalışılmış. Savcı, 'Evet, silahın Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği anlaşılıyor. Fakat yine de, dokunulmazlığının kaldırılmasına... HDP'li vekiller silah taşıdı' fezlekesi budur." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Renault işçilerine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Lice kırsalındaki sokağa çıkma yasağı kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...