29 Nisan 2016 20:45

Penti’yi boykot çağrısı

'Penti'de işçiye su yok' haberimizin ardından change.org internet sitesi üzerinden 'Penti ürünlerini almama, kullanmama' kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Çorlu'da kurulu bulunan ve kadın çorabı üretimi yapılan Penti fabrikasında işçilere temiz içme suyu verilmemesi, işçilerin kirli arıtma suyu içmekle kendi paralarıyla su almak arasında tercih yapmaya zorlandığı yönündeki haberimiz üzerine “Penti ürünlerini boykot” kampanyası başladı.

Change.org internet sitesinden “Penti’de işçilere içme suyu yok, 5 dk. tuvalet molası var” başlığıyla başlatılan kampanya ile Penti ürünleri almama, kullanmama çağrısı yapılıyor.

BU ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İSTER MİYDİNİZ?

Kampanyanın açıklamasında “Penti Çorlu fabrikasında işçilere arıtma suyu veriyor. Müdür ile temiz su isteklerini konuşan işçilere müdür “Sebil bizden damacana suyu da sizden olsun” diyor. İsçiler kendi sularını aralarında para toplayıp alıyorlar. Bu da yetmiyor günde iki kez beş dakika tuvalet molası var beş dakikayı aşanlar sorgulanıyor. Bu şartlarda çalışmak ister miydiniz? Bu fabrikadaki 1000 işçinin durumu düzelmedikçe Penti’den bir şey almayalım. Biz kadınlar bu şartlarda üretilen ürünleri tüketmek de böyle çalıştırılmasına razı olmak da istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

PENTİ: İÇME SULARI TÜM DENETİMLERDEN GEÇMEKTEDİR

Öte yandan Penti işçilerinin fabrikadaki içme sularına dair şikayetleri üzerine Evrensel’e açıklama gönderen Penti Kurumsal İletişim Direktörlüğü, içme sularının tüm denetim süreçlerinden geçtiğini kaydetti. Penti’nin açıklamasında, “İşçilerimizin içme sularının sağlıksız olduğu ile ilgili yayımlanan haberleri üzülerek takip ediyoruz. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Çevreye olan duyarlılığı ve çevreciliğe yaptığı yatırımları ile ödül alan bir firma için asla böyle bir şey söz konusu olamaz, düşünülemez. İçme sularımızın tüm denetim süreçlerinden geçmekte olduğunu gösteren raporlarımızı dikkatinize sunarız. Bu doğrultuda haberde bahsi geçen sözde iddialar gerçeği yansıtmadığı için kamuoyunda yanlış bir algıya yol açmamak adına haberde yer alan  haksızlığın düzeltilmesini rica ederiz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Derimsan direnişine Mata işçilerinden destek

SONRAKİ HABER

MMK’de iş kazası geçiren işçi ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...