28 Nisan 2016 15:18

Bursa’da sendikalar saldırıyı kınadı

Bursa’da dün yaşanan canlı bomba saldırısı KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TÜMTİS Bursa şubeleri tarafından ortak bir basın açıklamasıyla kınandı.

Paylaş

Bursa’da dün yaşanan canlı bomba saldırısı KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TÜMTİS Bursa şubeleri tarafından ortak bir basın açıklamasıyla kınandı. KESK basın toplantı salonunda yapılan açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Cihat Uygur okudu.
Açıklamada benzer saldırıların uzun süredir devam ettiği hatırlatılarak “İstikrar vaadiyle yönetime gelen AKP iktidarı tüm ülkeyi istikrarsızlık ve kaosa sürüklemektedir. İçeride ve dışarıda savaş politikalarını yürüten AKP iktidarına soruyoruz;  istikrardan anladığınız ülkemizin kentlerinde, meydanlarında, sokaklarında, çarşılarında patlayan bombalar mıdır? Bizler bu ülkenin emek örgütleri olarak iktidarı uyarıyoruz. İçeride ve dışarıda yürüttüğünüz savaş politikası ülkeyi kan gölüne çevirdi. Bir an önce bu politikalardan vazgeçin. Dünkü saldırının ve tüm katliamların sorumlusu ülkemizi savaş politikası ile yönetmeye çalışan iktidardır. Biz emekçilerin tek talebi  barıştır. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ta emek, barış, özgürlük ve eşitlik için alanlarda olacağız” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni anayasada olmamalı” sözlerine de değinen Uygur, “Bu söylem iktidarın yıllar içinde siyasi sistemi ve toplumsal yapıyı dini kurallara göre biçimlendirme girişimlerini hangi noktalara götürmek istediklerini açıkça itiraf etmiştir. 14 yıldır başta eğitim olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında oluşturmaya çalıştığı ‘tek din, tek mezhep’ anlayışına dayalı toplum modelinin anlaşılması açısından ibret vericidir. Yıllardır halkın dini duygularını sömürerek, hemen her alanda inanç istismarı yaparak hareket edenlerin laiklik fikrinden rahatsılık duyması hiç şaşırtıcı değildir. Bu açıklamayı yapan TBMM Başkanının görevinin başında olmasını kabul etmiyor, kendisini derhal istifa etmeye davet ediyoruz. Hükümetin tek tipçi tüm politikalarına karşı laik, eşit, özgür ve demokratik bir yaşam mücadelesindeki kararlılığımız ve ısrarımız sürecektir” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da 'Emeğin ortak talepleriyle 1 Mayıs'a' çağrısı

SONRAKİ HABER

Fransa’da emekçiler ve gençler yine alanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa