21 Nisan 2016 12:36

YÖK, intihalci dekan hakkında inceleme istemiş

58 Bilimsel yayınının 45’inde intihal olduğu iddia edilen Gaziantep Üniversitesi’nde Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş hakkında, YÖK’ün inceleme istemiş

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

58 BİLİMSEL yayınının 45’inde intihal olduğu iddia edilen Gaziantep Üniversitesi’nde(GAÜN) Dekan olan Prof. Dr. Hakan Altıntaş hakkında, YÖK’ün inceleme istediği ortaya çıktı. 

Altuntaş’ın Rektör adayı olduğu Uşak Üniversitesi’ne 23 Mart 2016 tarihinde YÖK tarafından gönderilen yazıda, Altıntaş’ın eserlerinde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılıklarının incelenmesi istendi. Öte yandan Kilis 7 Aralık Üniversitesi de,  ismi bir konferansın bilim kurulunda geçen Altıntaş’ı sessizce kuruldan çıkardı. GAÜN ise sessizliğini koruyor. Gazetemizin “AKP’li dekandan intihal rekoru” başlığıyla gündeme getirdiği iddia, Öğretim Görevlisi Yusuf Yıldız tarafından kaleme alınan ve Çıra yayınlarından geçtiğimiz ay çıkan ‘Yüzyılın İntihali’ kitabında ortaya çıkmıştı. Prof. Dr. Hakan Altıntaş’la aynı dönem dekan vekilliği, dekan yardımcılığı bölüm başkanlığı gibi görevlerde bulunan Yıldız, Nizip Meslek Yüksekokuluna sürgün edilince ‘Yüzyılın İntihali’ kitabını yazmaya karar vermiş ve Altıntaş’ın bugüne kadar yaptığı 58 yayını tüm ayrıntılarıyla inceleyerek, bunlardan 45’inde intihal yapıldığını belirlemişti. 

YÖK İNCELEME YAZISI GÖNDERDİ

Öğretim görevlisi Yıldız’ın şikâyeti üzerine YÖK’ün Altıntaş ile ilgili daha önce Rektör adayı olduğu Uşak Üniversitesi’ne 23 Mart 2016 tarihinde bir yazı gönderdiği ortaya çıktı. Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzalı gönderilen yazıda Altıntaş’ın eserlerinde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılıklarının incelenmesi istendi. İntihal iddialarının basına yansımasının ardından, Altıntaş’ın adı Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlenecek olan 2. Uluslararası Ortadoğu Konferansı Bilim Kurulu üyeliğinden çıkarıldı. Konferansın 2 oturumuna da başkanlık yapması planlanan Altıntaş’ın ismi sessizce silindi, yerine başka isimler belirlendi.

‘AKP’LİYİM DİYE’ SAVUNDU

Öte yandan Altıntaş’ın 2013 yılından beri Dekanlık yaptığı GAÜN’de Rektörlük sessiz. GAÜN Rektörü Yavuz Çoşkun ile görüşen Altıntaş’ın AKP’li olmasından dolayı üzerine gidildiğini söylediği iddia ediliyor. Yine Altıntaş’ın, öğretim görevlisi  Yusuf Yıldız hakkında geriye dönük soruşturmalar açtığı da iddialar arasında. 

ÖNCEKİ HABER

‘Rant savaşının ortasında kaldık’

SONRAKİ HABER

Kürkçüler cezaevinde dayakçı gardiyanlara soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...