25 Nisan 2012 12:38

Mahkeme puşinin altındaki yüzü tanıdı!

URFA’nın Suruç İlçesi’nde, geçtiğimiz yıl 15 Şubat protesto gösterilerinde yüzü kapalı olan bir kişiyi 20 yaşındaki Mazlum Şahin adlı genç olarak kabul eden mahkeme, Şahin’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.Urfa’nın Suruç İlçesi’nde 15 Şubat 2011 tarihinde Abdullah Öcalan’ın T&u

Mahkeme puşinin altındaki yüzü tanıdı!
Paylaş

URFA’nın Suruç İlçesi’nde, geçtiğimiz yıl 15 Şubat protesto gösterilerinde yüzü kapalı olan bir kişiyi 20 yaşındaki Mazlum Şahin adlı genç olarak kabul eden mahkeme, Şahin’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Urfa’nın Suruç İlçesi’nde 15 Şubat 2011 tarihinde Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından çıkan olaylarda zafer işareti yaptığı ve polise taş attığı iddia edilerek tutuklanan Mazlum Şahin’in (20) yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada hazır edilen Şahin hakkında hazırlanan iddianamede BDP İlçe binası önünde toplanan kitlenin Atatürk Bulvarı istikametinden Uzun Çarşı Caddesi’ne hareket ettiği İstiklal Caddesi’ne giriş yapıldığı esnada bir grubun bazı iş yerlerine taş ve molotofkokteyli attığı savunuldu.

YÜZÜ KAPALI KİŞİYİ SANIK İLE İLİŞKİLENDİRDİ

Polisin olay yerine gelerek gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar sırasında Doğutürk Sokağa doğru kaçtığı iddia edilen Şahin’in yüzünü tanınmamak için kapattığı ve olaylar sırasında iki eli ile zafer işareti yaptığı iddia edilmişti. İddianamede söz konusu eylemin örgüte yakınlığı ile bilinen internet siteleri ve televizyon kanallarından yapılan çağrı üzerine gerçekleştirildiği öne sürülürken, BDP İlçe Örgütü’nün ise çağrı üzerine bu eylemi organize ettiğinin iddia edilmesi dikkat çekti.

İddiaları kabul etmeyen Şahin mahkeme tarafından “Örgüt propagandası yapmak”, 2911 Sayılı Kanun’a muhalefet etmek ve “Örgüte üye olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

DİSK’ten Sıhhiye Meydanı’na çağrı

SONRAKİ HABER

Mısır’da fabrika yangını: 1 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...