05 Nisan 2016 11:17

Mersin'de Milli Eğitim ile Müftülük arasında 'milli değerler' protokolü imzalandı!

Paylaş

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında da din hizmetleri protokolü imzalandığı ortaya çıktı. İmzalanan protokol kapsamında okullarda ve yatılı yurtlarda öğrencilere dini konferanslar verilerek, dini kitapları dağıtılacak. 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında "çocuklara maneviyat kazandırmak" adı altında hazırladığı "Minik Yürekler Kardeşlik Bilinicinin Farkında" projesinin ardından aynı amaçla Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenişehir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu arasında da protokol imzalandığı ortaya çıktı. İmzalanan protokol kapsamında yatılı yurtlarda ve okullarda eğitim ve öğretime devam eden öğrencilere yönelik "sorumluluk, emanet, marifet, aidiyet, Hz. Peygamberin hayatı aile bağları, milli ve manevi değerler, misafirperverlik ve aile bağları" konularında konferanslar verilmesi kararlaştırıldığı öğrenildi.

28 Ocak'ta Kaymakamlık oluru alınması için yazılan yazı ardından 9 Mart'ta Yenişehir ilçesinde uygulamaya başlanan protokol kapsamında okullarda konferanslar başlatıldı. Başlatılan konferans ardından öğrencilere, "Gençlerde Benlik Duygusu" adı altında kitaplar dağıtıldı. Kitabın içeriğinde ise, "Çocuklarda ve ergenlerde kendine zarar verme. Geçmişimizdeki olaylara doğru bakabilmek. Hanımların hatibi Esma Binti Yezid (R. Anha) ve Almanya'da çocuk camileri projesi" konuları dikkat çekiyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Arda Turan: Bir gün Galatasaray'a döneceğim

SONRAKİ HABER

Halep'te Suriye ordusuna ait savaş uçağı düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...