02 Nisan 2016 09:10

Çoğalarak buluşmanın verdiği mutlulukla

Ben bir cam fabrikasında işçiyim. Fabrikada çalışmanın vermiş olduğu yorgunluk yetmiyormuş gibi bunu eve döndüğümüzde yemek çamaşır temizlik gibi gündelik işler takip ediyor.

Paylaş


Merhaba Ekmek ve Gül okurları, 
Ben bir cam fabrikasında işçiyim. Fabrikada çalışmanın vermiş olduğu yorgunluk yetmiyormuş gibi bunu eve döndüğümüzde yemek çamaşır temizlik gibi gündelik işler takip ediyor. Bütün zamanımız  ev ve iş arasında sıkışık kaldığından sosyal bir aktivite yapma fırsatımız ve de zamanınız olmuyor. Mahallemizde Pendik Kadın Dayanışma Derneği açıldığından beri benim gibi hayatı ev ve işyeri arasında sıkışıp kalmış birçok kadın olduğunu gördüm. Dernek, kadınlarla birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Şenliği düzenledi. Ben de üzere çalıştığım işyerindeki 5 kadın arkadaşımı bu etkinliğe davet ettim. Arkadaşlarımın birçoğu olumlu karşıladı. Ama bazılarının kaygıları vardı. Son zamanlarda toplu ortamlarda bulunmanın tehlikeli olduğunu, her yerde bombaların patladığını, bu yüzden evden çıkmanın insanı tedirgin ettiğini düşünüyorlardı. 
Ben ve diğer arkadaşlarım her günümüzün çalışarak geçtiğini, kendimiz için, eğlenmek için hiçbir şey yapamadığımızı ve bu etkinliğin bizim gibi emekçi kadınlar için yapıldığını ve bizlerin de çalışan birer emekçi kadın olarak orada olmamız gerektiğini anlattık. 
8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunu bilmiyorlardı. 8 Mart’ı kadınlara verilmiş normal bir kadın günüymüş gibi değerlendiriyorlardı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün Amerika’da greve çıkan ve fabrikada kilitli kaldıkları için yanarak ölen 129 kadın işçiye adanmış bir gün olduğunu anlattığımda şaşırdılar. 
Derneğin 8 Mart şenliğine bizim fabrikadan 6 kadın işçi katıldık. Geçen yıl tek başıma katıldığım bu etkinliğe bu yıl kadın arkadaşlarımla, bu zamana kadar kadın mücadelesine emek vermiş kadınlarla daha da çoğalarak buluşmanın vermiş olduğu mutlulukla bu anımı sizlerle paylaşmak istedim. Buradan bizleri emekçi kadınlarla buluşturan ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şenliği düzenleyen Pendik Kadın Dayanışma Derneği’ne çok teşekkür ediyorum ve mahallemizde bulunan bütün kadınları derneğimizin çatısı altında mücadele etmeye çağırıyorum.  
Pendik / İSTANBUL

 

ÖNCEKİ HABER

Bu dünya halinde maraz var

SONRAKİ HABER

Kadın işçiler sorularına yanıt arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...