31 Mart 2016 12:41

Rus pilotu öldürdüğünü iddia eden Ülkücü Alparslan Çelik İzmir'de gözaltına alındı

Paylaş

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rusya'ya ait savaş uçağından atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'de savaştığı grupla birlikte geldiği İzmir'de restoranda yemek yerden gözaltına alındı. Emniyete götürülen Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için dün akşam saatlerinde Hatay Semti'ndeki bir restorana gitti. İddiaya göre, ihbar üzerine bir süre sonra restorana gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Cihatçı gruplarla birlikte savaşan Ülkücü Alparslan Çelik'in, pilotu öldürdüğünü açıklamasının ardından Rusya, şahsın  yargılanmasını talep etmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Takviye gıdalar öldürüyor mu?

SONRAKİ HABER

Yeni Çeltek Maden Ocağı işçileri: Katil Soma gidecek huzur gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa