28 Mart 2016 16:26

TRT'nin 'cihat belgeseli'nde canlı bomba propagandası

Paylaş

TRT Belgesel kanalında yayınlanan ve daha önce de "TRT'de cihat belgeseli"  başlığıyla haber yaptığımız "Pusula Doğu" programında canlı bomba propagandası yapıldı.

Belgeselde Suriyeli bir kız çocuğuna "Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın" sorusu soruluyor ve o da "Kontrol noktasında kendimi patlatırdım" yanıtını veriyor.

YARKADAŞ: SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME KAPSAMINDADIR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, böyle bir belgeselin TRT'de yayınlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek  twitter hesabından şu ifadelerde bulundu:

“TRT’de yapılan canlı bomba propagandasını TBMM’ye taşıyorum. Yaptıkları yayıncılık ilkelerine aykırıdır. Canlı bomba olmayı teşvik ediyorlar. TRT'de yayınlanan belgesel, "suçu ve suçluyu övme" kapsamındadır. TRT, TCK 215. Maddeye göre suç işlemiştir.”

TRT'DEN AÇIKLAMA

TRT'den konuya dair yapılan açıklamada ise "Pusula Doğu" belgeselinin fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkinin kurguymuş gibi algılanmasının sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmeyeceği öne sürüldü.

Açıklama şöyle: "Bilindiği üzere belgesellerde kurgu yapılmaz, gerçekler çarpıtılmaz, duygusal tepkiler yönlendirilemez. Bu nedenle belgesel fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkiyi bir kurguymuş gibi algılayıp, algılatıp insanların aklını karıştırmak sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmez. TRT her zaman milli ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyerek insanımıza ve ülkemize hizmete devam edecektir." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti'nin Diyarbakır'daki son toplantısına Can Dündar da katıldı

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Anayasa taslağında 367'yi bulamazsak millete gitmesi için gerekli çalışmayı yaparız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...