28 Mart 2016 12:11

İstismar tutuklusu da Ensar Vakfı Başkanı çıktı

Paylaş

2 çocuğa cinsel istismardan halen tutuklu bulunan Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri G.’nin 2001-2003 yılları arasında Rize Ensar Vakfı Başkanlığı yaptığı ortaya çıktı. Mehmet Nuri G.’nin başkanlık yapmadan önce de görev yaptığı kurumlarda cinsel istismardan dolayı soruşturma geçirmiş. 

Galataport’un haberine göre; Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı 56 yaşındaki Mehmet Nuri G., 2 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 7 Ocak 2016’da tutuklandı, Kalkandere Cezaevi’ne göderildi.

Mehmet Nuri G.’nin cinsel istismar suçlamasından sicili kabarık. 1983-1987 yılları arasında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde öğretmenlik yaptığı dönemde erkek çocuklarına yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma geçirdi, buna rağmen 2003 yılında kendi başvurusu ile Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine getirildi. Gezmiş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü iken de 2007 yılında kuruma bağlı yetiştirme yurtlarında kalan erkek çocuklara yönelik cinsel istismar iddiası ile müfettiş soruşturması geçirdi ancak hakkında soruşturma açılmadan görevine devam ettirildi. 2016 yılı Ocak ayında iki çocuğun ailesi şikayet edip işin peşini bırakmayınca bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Nuri G. Bu sicile rağmen, Ensar Vakfı’ında 2001-2003 yılları arasında başkanlık yaptı. Ensar Vakfı resmi sitesinde bu başkanlık dönemi halen bulunuyor. Sitede 2001-2003 yılı başkanı Mehmet Nuri G. Yönetim Kurulu Başkanı olarak yazıyor. Mehmet Nuri G.’nin avukat oğlu S. G., dosyayı inceledikten sonra babasını savunmaktan vazgeçtiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

14 yaşındaki çocuğa istismar iddiasına 4 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa