24 Mart 2016 07:48

Belçika Başkonsolosluğu açıldı

Paylaş

Taksim’de bulunan Belçika’nın İstanbul Başkonsolosluğu bugün açıldı. Konsolosluk çalışmaya başladı. Resmi işlemler için gelen vatandaşlar konsolosluk binasına alınıyor. 

Brüksel’de önceki gün meydana gelen terör saldırıları sonrasında iki gündür kapalı olan Belçika’nın İstanbul Başkonsolosluğu bugün açıldı. İki günün ardından başta vize olmak üzere diğer resmi işlemler için gelen vatandaşlar binaya alınmaya başlandı. Saldırı sonrasında kapatılan konsolosluktaki tüm resmi işlemler durdurulmuştu. Kameraya konuşmak istemeyen bir konsolosluk görevlisi ise konsolosluğun bugün sabah itibariyle açıldığını ve resmi işlemlerin yapmaya başlandığını söyledi. 

Gelininin vize işlemleri için konsolosluk binasına gelen vatandaşlardan Gülseren Tercan, terör saldırılarına tepki gösterdi. Tercan, “Konsolosluğun açılmasından dolayı çok memnunuz. Bu terör saldırılarını da kınıyoruz; lanetliyoruz. Böyle şeyleri istemiyoruz. Herkes huzur ve barış içerisinde yaşasın hepimiz kardeşiz.” diye konuştu.

Bu arada konsolosluk binasının dış cephesindeki tadilat çalışmaları ise devam ediyor. Ek bir güvenlik önlemin alınmadığı elçilik binası önünde geçen caddedeki tarik akışı ise normal seyrediyor. (CİHAN) 

 

ÖNCEKİ HABER

Madenlerdeki 'hayat hattı' geçiş hükümleri 2017’de yürürlüğe girecek

SONRAKİ HABER

İstanbul’da lodos etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...