17 Mart 2016 09:54

Davutoğlu: Gelin 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis'e getirelim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP’den yapılan “tüm dokunulmazlıkları kaldırılalım” çağrılarının ardından "Gelin 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis'e getirelim"diyerek, yanıt verdi.

Paylaş

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunulmazlık dosyaları için Meclis’e talimat vermesinin ardından bugün bir dokunulmazlık çıkışı da Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan geldi. 

Davutoğlu, Ankara'da Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ziyaretinde yaptığı açıklamada “506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis'e getirelim” dedi. 

Tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde CHP ve HDP’den gelen açıklamalarının ardından Davutoğlu, “Evet gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası var. Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. HDP'de yaptıkları davranışlar sebebiyle hesap versin, CHP'de versin, MHP'de versin, AKP her zaman hesap vermeye hazır” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması noktasında gerekli talimatı verdiği ve bu konuda kurmaylarından gerekli adımların atılmasını istediğini belirterek, “Buradaki tek sorun 506 dokunulmazlık fezlekesini tek tek ele almamız halinde bu durum Meclis’i 4-5 ay kilitleyebilir. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyerek şu an Meclis’e intikal eden bütün fezlekeleri bir madde ile kaldıralım. Biz hesap vermeye hazırız, hodri meydan, herkes hesabını versin” dedi. (DİHA)

TBMM'de hangi partiden kaç milletvekili hakkında fezleke var?

Demirtaş hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten fezleke düzenlendi

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in fezlekesi Meclis'e gönderildi

Dokunulmazlık süreci nasıl işliyor?

Erdoğan’dan Meclise dokunulmazlık konusunda süratle adım atma talimatı

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Ağar, Beşiktaş Belediyesini ziyaret etti!

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan: Yemen'e yönelik hava operasyonları yakında bitecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...