14 Mart 2016 08:24

EMEP: Ankara’daki canlı bomba saldırısı insanlığa karşı suçtur

Paylaş

Emek Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada Ankara’daki bombalı saldırıyı kınanarak “Ankara'nın Kızılay meydanında, Dikmen, Ayrancı, Bağcılar, Sokullu semtlerine giden otobüs duraklarında dün akşam saatlerinde yapılan bombalı saldırıyı lanetle kınıyoruz” denildi 

Ankara’da yurttaşları hedef alan vahşi saldırı sonucunda onlarca yurttaşın hayatını kaybettiği, onlarcasının da yaralandığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: “Bir kez daha yüreğimize ateş düştü. Tüm emekçi halkımızın acısını paylaşıyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu patlama da göstermiştir ki, AKP Hükümeti içeride ve dışarıda izlemiş oldukları politikalarla ülkeyi her geçen gün daha da derinleşen bir felaketin içine sürüklemektedir. Halkımız, son  5 ay içinde sadece Ankara'da üç kez canlı bomba saldırısına maruz kaldı. Ülkemizin doğusundaki Kürt kentleri de kamu güvenliği, düzeni sağlamak bahanesiyle aylardır sürdürülen operasyonlarda halkın yaşam hakkı ortadan kaldırılırken, başta Ankara olmak üzere ülke genelinde de yurttaşlarımızın iş, can ve mal güvenliği kalmamıştır. 

Mesele, güvenlik/istihbarat zafiyeti üzerinden  açıklanamayacağı gibi, bu tür saldırıların "güvenlik zirveleriyle" önlenemeyeceği apaçık görünmektedir. AKP rejimi ve hükümetinin iç ve dış politikada izlediği saldırgan ve savaşçı yönetiminin kefaretini masum yurttaşlar ödemektedir.”

Türkiye halklarının huzuru ve güvenliği için Hükümetin, bir an evvel komşu ülkelerle barışçıl, halkların kardeşliğini ve iç işlerine karışmazlık ilkelerini esas alan bir dış politika çizgisini yaşama geçirmesi gerektiği vurgulanan açıklamada: “Yanı sıra, özellikle açık ya da gizli Suriye'ye yönelik izlenen savaşçı, kışkırtıcı dış politikaya ve Kürt kentlerinde bir tür iç savaş yoğunluğuyla yürütülen operasyonlara son verilmelidir. 

Hamasi söylemlerle, terör bahanesiyle hak ve özgürlükleri baskılama değil, yanlış politikaların neden olduğu suçların hesabı verilmelidir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki patlamada Galatasaraylı Umut Bulut'un babası da yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İHD ve SES’ten Ankara’daki saldırıyla ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa