05 Mart 2016 10:28

Zaman Gazetesi'ne desteğe gidenlere polis saldırdı

Zaman gazetesine kayyım atanmasını protesto eden Zaman okurlarına polis biber gazı sıkarak saldırdı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi, sıkılan gazlardan korunmak için çevredeki iş yerlerine sığındı. (Fotoğralar: DHA)

Paylaş

Zaman Gazetesi'ni de bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyım atanmasını protesto etmek isteyen kalabalık, gazete binasının bulunduğu Yenibosna'daki Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde toplandı.

Caddenin sağ ve sol tarafında toplanan kalabalık, Türkçe ve İngilizce dövizler ile Zaman Gazetesi'nin son sayısını ellerinde tutarak, “Zaman'a uzanan eller kırılsın", “Özgür basın susturulamaz", “Allah var gam yok", “Herkes susar Zaman susmaz" şeklinde sloganlar attılar. Giderek artan kalabalığı dağılmaları yönünde uyaran polis, aralarında kadınların da bulunduğu kalabalığa gazlı saldırıda bulundu. Saldırı sırasında arbede yaşandı. Kalabalıktaki bir kişinin polisin attığı biber gazı kapsülünü alarak fırlattığı görüldü. Saldırısı sırasında ara sokaklara kaçanlar gazdan etkilendi. Bazı kişilerin de yaralandığı görüldü. Gazdan etkilenen kadınlar yerlere yattı. Kadınların gözlerine limon sıkılarak gazın etkisi azaltılmaya çalışıldı.

Ahmet Davutoğlu: Hukuki süreç, hiçbir müdahalemiz olmamıştır

Kayyımın ilk işi CİHAN'ı kapatıp Zaman arşivini silmek oldu


ABDÜLHAMİT BİLİCİ GAZETEDEN AYRILDI

Görevden alındığı belirtilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici de öğle saatlerinde geldiği gazete binasında yaklaşık 2 saat kaldı. Bilici, gazetenin yazarı Mehmet Kamış ve Today's Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile birlikte gazete binasından ayrıldı. Müdahaleden önce gazete binasından çıkan Bilici ve yanındakiler, alkışlar eşliğinde araçlarına binerek uzaklaştı. (DHA)

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bilici'nin iş akdi feshedildi

Polis kapıyı kırdı, kayyım Zaman Gazetesi'ne girdi

Zaman gazetesine kayyım atandı

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, kaybedilen kadınları sordu

SONRAKİ HABER

Kurgu diller nasıl üretilir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...