04 Mart 2016 15:01

Aylin Nazlıaka kimdir?

Paylaş

Bir milletvekiline iftira attığı gerekçesiyle CHP'den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 1968 yılında Ankara'da doğdu. Orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olan Nazlıaka, Harvard Üniversitesi’nde Yükselen Liderler eğitim programını tamamladı.

Çalışma hayatına özel sektörde başladı. 24 yaşında Türkiye’nin ilk yerel insan kaynakları danışmanlığı şirketini kurdu. 2015’te önseçimi kazanarak aday oldu ve genel seçimlerde yeniden CHP Ankara Milletvekili olarak seçildi. 2010-2012 yılları arasında CHP Parti Meclisi Üyeliği görevinde bulunan Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yürütülen “GenceArtı İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi”nin mimarı. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Türkiye-AB Uyum Komisyonu Üyeliği görevini üstlenen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.

Aylin Nazlıaka, CHP'den ihraç edildi


Aylin Nazlıaka, 2001'de Dünya Gazetesi tarafından verilen "Yılın İş Kadını", 2002'de "ODTÜ Takdir Ödülü", 2008'de "Yılın Genç İş Kadını" ödüllerini aldı. 2011 yılında CHP'den Ankara milletvekili seçildi. 2012'de Kamu-Der tarafından "Yılın Milletvekili", Sosyal Gelişim Enstitüsü Merkezi Derneği tarafından "Yaşama Dokunan İnsan" ve Ankara Genç İş Adamları Derneği tarafından "Başarılı Kadın Platformu", 2013'te Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği tarafından "Yılın Politikacısı" ve Mebus Dergisi tarafından "Yılın Siyasetçisi", 2014 yılında da Çağdaş Gazeteciler Derneğince verilen "Yılın Siyasetçisi" ödüllerini aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aylin Nazlıaka, CHP'den ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Urfa’da 8 Mart yürüyüş ve etkinlikleri yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...