24 Şubat 2016 09:58

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş: Türkiye’yi eylem alanına çeviririz

Paylaş

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliği “Ateşle oynamak” olarak değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, iş güvenceleri ellerinde alınmak istenirse Türkiye’yi eylem alanına çevireceklerini söyledi.

Devlet Memurları Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi gereken maddelerinin, memurların özlük haklarıyla ilgili olduğunu söyleyen Musa Akkaş, “Kanun uzun yıllardır tartışılan bir konu ve kanuna ‘köhne’ deniyor. Ama altında yatan gizli şeyler var. Kanunun tabii değişmesi gereken maddeleri var ancak bunlar konusu sosyal haklar, atamalar ve özlük haklarıyla ilgili olan maddeleri. Bu konulardaki değişiklikleri de sendikalarla bir araya gelerek yapmalısınız” dedi.

DİĞER SENDİKALARLA BİR ARAYA GELİRİZ

Memurun iş güvencesine saldırıldığını ifade eden Akkaş, iş güvencelerini korumak için Türkiye’nin her yerinde eylem yapacakları uyarısında bulundu: “17-25 Aralık operasyonlarının ardından Cumhurbaşkanı polis şefleriyle ilgili ‘Bunlar 657 sayılı yasanın zırhına bürünmüşlerdir. İşçi olsa kıdem tazminatlarını öder kapının dışına koyarız’ dedi. Bu ifade hem işçilere hem memurlara büyük bir saygısızlıktı. İktidar ‘devletin memuru’ anlayışı yerine tüm çalışanlarına ‘hükümetin memuru’ anlayışıyla yaklaşıyor. Yaptıkları uygulamalarla da bunu ortaya koyuyor. Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük kazancımız bizim iş güvencemiz. Anayasa’da bir takım değişiklikler yapabilirsiniz ama iş güvencemizin elimizden alınmasına müsaade etmeyiz. Herkes bilsin ki Türkiye’yi eylem alanına çeviririz. Diğer sendikalarla da bir araya gelerek mücadelemizi sürdürürüz. İş bırakma eylemleri yaparız.”

Çalışma güvencesi ortadan kalkan bir öğretmenden verim alınamayacağının altını çizen Akkaş, AKP’nin ateşle oynadığına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler arasında uçurum vardı. Sözleşmeliler özlük haklarından yararlanamıyor. Yönetici pozisyonda çalışamıyordu. Kişinin yarını yok. Yarını olmayan bir öğretmenden siz nasıl verim alacaksınız. Eğer siz tüm kamu çalışanlarını sözleşmeli gibi çalıştırırsanız, onların iş güvencesi kurum amirinin inisiyatifine kalır. Kaşını gözünü beğenmediğini işten çıkarır, sözleşmesini yenilemez. Hele ki Türkiye gibi kutuplaşmanın olduğu bir yerde bu daha tehlikeli. Şimdi iktidara yakın olanlar liyakate bakılmadan kurum amiri konumunda. Bu anlayışla kurumlarda verimliliği, okullarda başarıyı yakalamanın imkanı yok. Hükümet ateşle oynuyor. Bir an önce bu sevdadan vazgeçsin.”

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: Hedef bütün öğretmenleri sözleşmeli yapmak

SONRAKİ HABER

Sağlıkta performans kimin için?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...