15 Şubat 2016 13:02

Diyanet’ten ‘tahrikkar müzik’ fetvası

Paylaş

Diyanet'in fetvasında, “müziğin mutlak haram olmadığı” belirtilerek, “ancak cinsel arzuları tahrik eden şarkıları söylemek ve onları dinlemek günahtır” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yine tartışma yaratacak bir fetvaya yer verdi. “Müziğin dindeki yeri nedir? Hangi müzik çeşidi helaldir?” sorusuna yanıt veren Diyanet, “Cinsel arzuyu körüklememek şartıyla” müziğin yapılabileceğini ve dinlenebileceğini belirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre Diyanet’in “müzik fetvası” şöyle: "Kur'an ve sünnette, müzikle meşgul olmanın, müzik dinlemenin mutlak anlamda günah olduğunu gösteren deliller bulunmamaktadır. Bu itibarla, dinimizin temel inanç, amel ve ahlak ilkelerine aykırı olmayan, haramların işlenmesine sebep olmayan müzik türlerini dinlemekte dinen bir sakınca yoktur. Ancak cinsel arzuları tahrik eden ifade ve tasvirleri içeren, haramları güzel gösteren müzikleri yapmak ve dinlemek ise günahtır."

'TAHRİK MAKAMI...'

Diyanetin müzik fetvasına sosyal medya kullanıcılarından ilginç yorumlar geldi;

Batuhan Dedde: Adam haklı bence yani şimdi Nicolas Jaar dinleyince benim meme uçlarım dikleşiyor.  demek günahmış.. anlamalıydım.
Ugur Vardan: 'Tahrik makamı...'
Deniz Yıldırım: Şiire, romana, sinemaya, müziğe düşman; iyiye, güzele, insana düşman.
Kaan Sezyum: Diyanet çalışanlarına acaba bi Interrail filan mı yaptırsak? Bütçeleri de var babalar gibi. Biraz gezsinler, içleri açılır. 8 bakanlık kadar bütçesi olan kurumun tek derdi insanların her şeyden tahrik olabilme ihtimali... Büyük bir açlık işareti bu aslında. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê saldırıları davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Kıdem tazminatı Türk-İş’in kırmızı çizgisi ama Atalay fon için açık kapı bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...