13 Şubat 2016 04:17

‘Sadece Osmanlı Ocaklarının yasaklanması yetmez’

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

AKP tarafından ülkü ocaklarına alternatif olarak kurulduğu iddia edilen “Osmanlı Ocakları”ndan Erdoğan’ın rahatsız olması üzerine, milli eğitime gönderilen yazıda, Osmanlı Ocaklarına karşı dikkatli olunması istendi. Genelge daha önce, diğer kamu kurumlarına da gönderilmişti. Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, Osmanlı Ocakları ile AKP’nin çıkar çatışmasına girdiğini ifade ederek, okullarda faaliyet gösteren diğer dini ve milliyetçi örgütlerin de yasaklanmasını talep etti.

Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit imzası ile Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen genelgede şu ifadeler yer aldı: “Son zamanlarda kamuoyunda ‘Osmanlı Ocakları Derneği’ tarafından derneğin internet sayfası üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan bazı paylaşımları ve faaliyetleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘özel ve ayrıcalıklı bir himaye’ gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, böylece haksız ve doğru olmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı oluşturmaya çalıştıkları, bu ‘özel’ ve ayrıcalıklı himaye görme algısının, art niyetli olarak daha da ileri götürüldüğü, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik olarak kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinildiği, bu kapsamda adı geçen dernek başta olmak üzere art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşlarına karşı daha dikkatli olunması; herhangi bir ayrıcalık tanınmadan, yasalar çerçevesinde ve sadece hak ettikleri ölçüde yardımcı olunması, yasalara aykırı ve haksız bir talep veya girişimleri söz konusu olduğunda da yasal yollara başvurulmasında tereddüt gösterilmemesi gerektiği belirtilmiştir.”
Erdoğan'ın dernek faaliyetlerine ilişkin rahatsızlığını dile getirmesinin ardından Osmanlı Ocaklarından toplu istifalar yaşanmıştı.

ÇIKAR ÇATIŞMASI

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev: AKP iktidara geldiğinden beri eğitimi dinselleştirme ve milliyetçilik duygularını yayma çabası içinde. Bütün okullarda cemaatçi, dini vakıflar faaliyet yürütüyor. Bu faaliyetlerin kesinlikle yasaklanması gerekir. “Osmanlı Ocakları”na Cumhurbaşkanının adını kötüye kullandığı söylenerek yasaklama getiriliyor. Osmanlı Ocakları basından takip ettiğimiz kadarıyla, AKP yan kolları gibi çalışan bir örgüttü. Bu kabul edilemez. AKP iktidarıyla çıkar çatışmasına girmiştir. Yoksa bu şekilde bir yasaklanma olmazdı. Sadece bunun yasaklanması yeterli değil, bu şekildeki bütün örgütlerin de yasaklanmasını talep ediyoruz.

OSMANLI OCAKLARI KİMDİR?

2009’da kurulan Osmanlı Ocakları, kamuoyunda AKP’nin gençlik örgütlenmesi olarak biliniyor. 68 bürosu bulunan Osmanlı Ocakları, “Kara devirdeki AK Osmanlıyız” diyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemini savunuyor. Osmanlı Ocaklarının, Alperen Ocakları ile Ülkü Ocaklarına alternatif olarak kurulduğu iddia ediliyor. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Isparta şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, “Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz” sözlerini kullanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Bülbülü Öldürmek, Broadway’de sahnelenecek

SONRAKİ HABER

42 intihar yeterince gösterişli mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...