17 Nisan 2012 08:57

Tutuklu kadın sendikacılara dayanışma kartı

Sağlık emekçileri, “KCK” adı altında düzenlenen operasyonlarda tutuklanan KESK’li kadınlara dayanışma kartı gönderdi.Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi üyeleri, tutuklu 11 KESK’li kadına dayanışma kartı gönderdi. Çapa Tıp Fakültesi Postanesi önünde bir araya gelen

Tutuklu kadın sendikacılara dayanışma kartı
Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi üyeleri, tutuklu 11 KESK’li kadına dayanışma kartı gönderdi. Çapa Tıp Fakültesi Postanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, 13 Şubat’ta “KCK” adı altında yapılan operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi; Canan Çalağan, Hatice Beydilli, Nurşat Yeşil, Belkıs Yurtsever, Güler Elveren, Bedriye Yorgun, Evrim Oğraş, Hülya Mendilligil, Güldane Erdoğan ile daha önce tutuklanan Olcay Kanlıbaş ve Seher Tümer’e kart gönderdi. “KESK’li kadın tutsaklar onurumuzdur” pankartı açarak, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Eşitlik adalet istiyoruz”, “Hükümet sendikadan elini çek” dövizleri taşıyan sağlık emekçileri, tutuklu kadınların fotoğraflarının bulunduğu önlükler giyerek, “KESK’li tutsaklar serbest bırakılsın”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur” sloganları attı.

‘MÜCADELEMİZ HER ŞART ALTINDA SÜRECEK’

Kart göndermeden önce emekçiler adına açıklama yapan SES Aksaray Şubesi Kadın Sekreteri Nurgül Gider, operasyon ve baskınlarla KESK’in mücadelesinin engellenmek istediğin belirtti. Gözaltına alınan sendikacıların tamamen sendikal faaliyetlerinden dolayı suçlandıklarına dikkat çeken Gider, operasyonların tamamıyla keyfi biçimde yürütüldüğünü kaydetti. KESK’in 21 Aralık greviyle emekçilerin mücadelesinde ivme kazandığı bir dönemde yapılan operasyonların tesadüf olmadığını dile getiren Gider, “AKP’nin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı onur ve kararlı duruşumuzdan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Ortak değerlerimiz ve mücadelemiz tüm yöneticilerimiz gözaltına alınsa dahi sürecektir” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Raci Tetik tutuklansın’ talebi

SONRAKİ HABER

4+4+4 eyleminin fotoğraf sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa