09 Şubat 2016 15:16

Yahya Kaptan’da ağaç kesimine karşı kısmi kazanım

Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan tramvay geçiş güzergâhlarından Yahya Kaptan Mahallesi’nde bir hafta boyunca direnen mahalle sakinleri yolun sağından ve solundan ikişer metre kısmi kazanım sağladıklarını açıkladı. 

Prestij Kafe’de bir araya gelen mahalle sakinleri, adına basın açıklamasını yapan Atilla Yüceak, “Bizler kazandık. Yaşam alanlarımıza, çocuk oyun alanlarımıza ve bahçelerimize sahip çıktık. Yolun sağından ve solundan ikişer metre çekilmesini sağladık. Demek ki direnince oluyormuş” dedi. 

‘HALKIMIZIN GÜVENİNİ KAZANDIK’

Mahalle sakini Atilla Yüceak, “Bizler bir avuç insan kaldık, ama asla birileri gibi azık olmadık. Direndik kaybettiklerimiz var, ama gururla, onurla diyebiliriz ki bir o kadar da kazandıklarımız var. Birbirimizi kazandık, Yahya Kaptan halkının güvenini kazandık. İhaneti gören ve tepki duyan halkımız Haziran-Gezi Direnişinde olduğu gibi ekmeklerini, çaylarını, simitlerini bölüşenlerin dostluğunu, sevgisini paylaşmacı yüreğini kazandık” dedi.

‘İKİŞER METRE ÇEKİLMESİNİ SAĞLADIK’

Zabıtanın, polisin direnen Yahya Kaptanlı kadınları tartaklayarak gözaltına aldığını iddia eden Yüceak, “Yaşam alanlarımıza, çocuklarımızın oyun alanlarına ve bahçelerimize sahip çıktık. Üç-beş ağacın katledilmesi değildi olay. Yıllar boyu sürecek rantçı trafik terörüne karşı çıkarak yükün artmasına engel olmaya çalıştık; kazandık. Yolun sağından ve solundan ikişer metre çekilmesini sağladık. ‘Adamlar karar almış yapacaklar, biz ne yapabiliriz ki’ diyen muhtar ve artık kasklaşan toplu yapı yönetimi avenesi bu başarı karşısında utanmalıdırlar. Demek ki direnince geri adım atılmasını başarabiliyormuşuz. Keşke çok önceden mertçe mahalle halkının önüne çıkıp bilgi verseydiler. Saklamasaydılar, çok daha başarılı olabilirdik” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da Cizre eylemi

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da köylüler ana arterleri tamamen kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...