16 Nisan 2012 11:03

Yaşasın özgür flamenko!

FLAMENKO dünyasını İstanbul’a taşıyan CRR’nin Nisan ayı sürprizlerinden biri “Free Jazz Flamenco” başlığı altında bir araya gelen Renaud Garcia Fons, Theodosii Spassov ve David Pena üçlüsü. Üçlüye geçtiğimiz günlerde CRR’de unutulmaz bir gösteri sergileyen “İspanya’nın en se

Yaşasın özgür flamenko!
Paylaş
Ayten Çelik

FLAMENKO dünyasını İstanbul’a taşıyan CRR’nin Nisan ayı sürprizlerinden biri “Free Jazz Flamenco” başlığı altında bir araya gelen Renaud Garcia Fons, Theodosii Spassov ve David Pena üçlüsü. Üçlüye geçtiğimiz günlerde CRR’de unutulmaz bir gösteri sergileyen “İspanya’nın en sevilen flamenko sanatçısı” Joaquin Grilo  da dansıyla eşlik edecek. İstanbullular piyano, bas, kaval, flamenko ve dansın eğlenceli ve büyülü birlikteliğiyle buluşacak.

Basist García-Fons ve flütist Spassov, birlikte yola çıktıkları yolculukta piyanist Dorantes’i  ve onun kendine has flamenko ritimlerini de yanlarına aldılar. Bir süredir beraber de müzik yapan bu üçlüyü çarpanlarına ayırırsak durum şu; kontrbasta harikalar yaratan, oryantal ezgilerden, Flamenko’ya ve daha birçok sentezi müziğinde barındıran Garcia Fons. Çoban flütünü bulunduğu noktadan çok başka diyarlara götüren, dinleyenleri şaşırtmakta sakınca görmeyen, yerel müziğini caz, fusion ve klasik müzik ile harmanlayarak kendi tarzını yaratan Spassov. Flamenkodan haz etmeyen bünyelere bile piyanosuyla, avant- gadre besteleriyle kolaylıkla sirayet edebilen günümüzün en yaratıcı Flamenko piyanistlerinden David Pena Dorantes. Kendi alanlarında müzikal bir tür oluşturan bu üç özel isim adeta flamenkonun zengin dünya mirasını yeniden tanımladı ve sınırlarını keşfetti.

Flamenko severler yanında onu henüz keşfetmemiş faniler de flamenko parantezinde biraraya gelen; çoban flütü, piyano, bas ve dansın özgürlükçü birlikteliğiyle bugün saat 20.00’de randevulaşabilir. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üzgünüm sizi fark edemedim!

SONRAKİ HABER

BM gözlemci heyeti Şam’a gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa