29 Ocak 2016 00:37

Çocuklar oyun alanı ve yeşil çevre istiyor: Düşlerinde özgür dünya

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

İMO Adana Şubesi “Kendi Kentini Yarat” temalı resim yarışması için ilk ve ortaokul öğrencilerinden düşündeki kenti çizmesini istedi. Okullara ulaştırılan afişlerden yarışmayı öğrenen çocukların hayal gücü nasıl bir dünya istediklerini gösterdi. Kimi beton bloklar arasında parklarda oynayan çocukları çizerek kendi hayatlarını yansıttı, kimi hayalindeki çocuk parkını çizdi, kimi kenti masallar ülkesi olarak hayal etti, kimi beton bloklardan yeşile doğru uzayan kafasını çizdi…

İMO Adana Şube binasında düzenlenen sergi ve ödül törenine öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katıldı. Etkinlikte bir araya gelen çocuklar birbirinden farklı düşlerine çizgileriyle hayat verirken yaratıcılıklarıyla kendilerine beton bloklar arasında bir yaşam sunan yetişkinlere bir mesaj vermiş oldu.

BİR HAFTA İZLENİME SUNULACAK

Seçici Kurul üyeleri, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Birnur Eraldemir, Ressam Ali Raşit Karakılıç, Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayber Hastürk, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Bahattin Şahin ve İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer’in değerlendirmesi neticesinde 8 öğrenciye tablet, 15 öğrenciye sırt çantası ve pastel boya hediye edildi. Ödül alan çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı. Yer sorunu nedeniyle 1199 ürün arasından seçilen 200’e yakın resim İMO Adana Şubesinde bir hafta süreyle izlenime sunulacak.

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul birleştiriyor

SONRAKİ HABER

Kağıt toplayıcıları: Aç kalırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...