28 Ocak 2016 10:16

Cizre’de bodrum katındaki yaralılardan bir kişi daha yaşamını yitirdi

Paylaş

Cizre'de 23 yaralının 6 gündür ambulans beklediği Cudi Mahallesi'ndeki bodrumda yaralılardan biri daha müdahale edilemediği için yaşamını yitirdi. Belediyeye ait ambulansların mahalleye girmeye çalıştığı her denemede evi ablukaya alan zırhlı araçlar tarafından mahalleye dönük ateş açılarak, çatışma süsü verildiği ve ambulansın eve yanaşmasına izin verilmediği bildirildi. 

Cizre'de 23 yaralının 6 gündür ambulans beklediği saldırı altında bulunan Cudi Mahallesi'ndeki evde yaralılardan biri daha hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükselirken, sabah saatlerinden bu yana Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslar evin bulunduğu sokağın başına geldiği an evi kuşatmaya alan zırhlı araçlardan mahalleye doğu ateş açılarak "Çatışma yaşanıyor" süsü verilerek ambulansın geri çevrildiği öğrenildi.

'BİZİ TEKER TEKER ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

DİHA'ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ambulans ve sağlık personelinin sokağın başına emniyet yetkililerinin ve yöneticilerin bilgisi dahilinde gittiğini, fakat her seferinde evi kuşatmaya alan zırhlı araçlardan mahalleye doğru ateş açılıp "Çatışma yaşanıyor" süsü verildiğini söyledi. Ambulansın eve ulaşmasının engellendiğini belirten Sarıyıldız, sabah saatlerinde yaralıların bulunduğu bodrumdan bir yurttaşın kendisine attığı mesajı da aktardı. Sarıyıldız, "Gelen mesajda oradakiler 'Bizi teker teker öldürmeye çalışıyorlar. Bir arkadaşımız daha yaşamını yitirdi' dediler" diye konuştu. 

'YANDAŞ MEDYA O NOKTADA'

Sarıyıldız, Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslarının sabah saatlerinde Dörtyol mevkisinde beklediği sırada ise ambulansın yanından bulunan zırhlı araçlardan ateş açıldığını ve o an Kanal A, TRT, AA gibi yandaş basından birçok basın mensubunun anında olay yerine getirilerek, "Çatışmalar yaşanıyor ve ambulansların mahalleye girişi engelleniyor" şeklinde anonslar geçtiğini söyledi. 

'ÇATIŞMA SÜSÜ VERİYORLAR'

Olay yerindeki personelle görüştüklerinde ise durumun bir çatışma değil, çatışma süsü verilmiş bir durum olduğunu öğrendiklerini söyleyen Sarıyıldız, "Örneğin şu an ambulanslar belediyeye geldi ve silah sesleri kesildi. Ama sokak başına gittiklerinde yapay bir çatışma süsü verilerek gidiş engelleniyor" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rojava heyeti Cenevre'den ayrıldı

SONRAKİ HABER

Kendisine anayasa istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa