26 Ocak 2016 13:38

CHP: Bölgede katliam yapılıyor

Paylaş

Sur ilçesinde günlerdir süren operasyonun yarattığı tahribatı yerinde incelemek amacıyla kente gelen CHP’li heyet, ana akım medyanın kamuoyunu yanlış yönlendirdiğine, Bölge’de halka karşı açık bir katliam yaşandığına dikkat çekti. Heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bölgede savaş hukukunun dahi uygulanmadığını söyledi.

Yaklaşık 100 kişi ile Diyarbakır’a gelen CHP heyeti, gözlemlerini aktardı. CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bölgede savaş hukukunun dahi uygulanmadığını vurgulayarak, bölgede yaşanan ihlalleri daha yüksek sesle dile getireceklerini belirtti. İnsanların artık Türkiye’ye olan aidiyet bağlarının koptuğu bir noktada olduklarının altını çizen Doğan, bu bağın daha fazla kopmaması için partilerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Bunun sadece bölgedeki halkın zararına değil, Türkiye’de yaşayan tüm kesimlerin zararına olacağını ve artık demokratik taleplerin tartışılması gerektiğine işaret eden Doğan, “Demokratik kurumları işler hale getirecek, insanların kültürel haklarının korunmasını sağlayacak, ifade özgürlüğünün önünü açacak, ana dilde eğitime erişim hakkının önünü açacak her türlü yasal düzenleme konusunda CHP tartışmaya desteğini sunmaya hazırdır” dedi.

BÖLGEYE ULUSLARARASI BİR GÖZLEMCİ HEYET GELMELİ

Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşananlara dönük gözlemci bir heyet göndermesini ve burada yaşananları raporlayıp dünyaya duyurmasını isteyen Doğan, insanların yaşam hakkının korunmadığına, cenazelerin günlerce sokakta bekletildiğine, hayvanlara yem edildiğine vurgu yaparak, bunların yerinde incelenmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan ise ana akım medya tarafından bölgeye yönelik gerçeği yansıtmayan haberlerin servis edildiğine dikkat çekti. Babacan, “Parlamentoda Kürt halkının sorunlarının çözüme kavuşturulması gerekiyor. Halkın yaşadıkları çok büyük acılar var. Bu acıları sona erdirmek gerekiyor” dedi.

Diyarbakır’a gelen heyet içerisinde bulunan CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ise bölgedeki savaşın nedeninin Saray’ın başkanlık isteğinden kaynaklandığını ifade etti. 

Avrupa Birliği’nin yerel yönetim ve özerklik şartını savunduklarını ifade eden Akçiçek, “Yerel yönetimler, özerklikler şartının muhakkak hayata geçmesi gerekiyor. Bu sadece bölge için değil Türkiye’deki bütün belediyelerde uygulanması gereken bir şart. Bunun bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Bu olursa sorunların çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Akçiçek, “Birbirimizi ayrıştıran veya ötekileştiren değil, kendimizi rahatlıkla ifade edebildiğimiz, halkın buradaki sorunları taleplerini karşılık bulabileceği bir yerel yönetimler özerklikleri doğru buluyoruz” diyerek, doğuda güneş doğmadığı sürece batıda da batmayacağını söyledi. Akçiçek, batı kamuoyunun bölgede yaşananlara kulak vermesi gerektiğini ifade etti.(Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Evrensel muhabirine asker tehdidi

SONRAKİ HABER

HDP’den yargıya ayrımcılık uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...