25 Ocak 2016 10:25

1100 taşeron işçinin ücreti düşürülüyor

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 1100 taşeron işçinin ücretlerinin düşürülmeye çalışıldığını bildirdi.

Taşeron işçilerin 18 aylık sözleşmelerinin 10. ayında iptal edilerek ücret düşüklüğü sağlamak için 8 aylık yeni sözleşme yapıldığını belirten Poyraz şunları söyledi, “18 aylık yapılan sözleşmede taşeron şirketin verdiği ücrete belediye tarafından çalışanların sınıflandırılmalarına göre yüzde 160 ile yüzde 35-15 arası ek ödeme yapılıyordu. Asgari ücrete yapılan artıştan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ek ücretlerde yüzde 50 ile yüzde 25 arasında azaltmaya gidildi” dedi. 

Asgari ücret artışının iddia edildiği gibi olmadığını da söyleyen Poyraz, “Hükümet kaşıkla verdi ama AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi kepçeyle geri aldı. Kendi yaptıkları sözleşmeyi işlerine gelmediği için yine kendileri iptal ediyorlar. O zaman sözleşmenin ne anlamı var?” diye sordu.

Tehlikenin Ağustos 2016’ta büyüyerek devam edeceğini dile getiren Poyraz, “İptal edilen sözleşmenin yerine yapılan sözleşme 8 ayı kapsıyor. Yani 31 Ağustos 2016 sonunda bitiyor. Yeni sözleşme yapılacak, o zaman belki de asgari ücret dışında verilen ek ücret hepten kaldırılacak! Bugün, bu indirimi yapan yöneticiler yarın ek ödemeyi de kaldırır. İşçiler ‘köle’ olarak görüldüğünden ücreti de kendileri istedikleri gibi ayarlıyorlar. İşçilerin ekmekleriyle oynama alışkanlığı hala devam ediyor” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15 yaşında iş cinayetinde can verdi

SONRAKİ HABER

Sağlık hakkı gasbediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...