23 Ocak 2016 14:58

Uğur Mumcu, Samsun'da anıldı

Paylaş

Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 23. yılında Samsun’da düzenlenen basın açıklamasıyla anıldı. Samsun Uğur Mumcu Parkı’nda KESK, DİSK ve TMMOB’un düzenlediği ortak açıklamada Mumcu şahsında katledilen bütün gazeteci ve aydınlar anıldı.

Ortak açıklamayı okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Yavuz, Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak’ın aynı zamanda 24 Ocak 1980 kararlarının da yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu kararlarla sadece ülkenin uluslar arası tekellere peşkeş çekilmediğini aynı zamanda buna karşı çıkan halk muhalefetinin de darbeyle bastırıldığını, gazeteci ve aydınların tutuklandığını söyledi.

Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Hrant Dink ve son olarak Tahir Elçi’nin halkın ve ülkenin çıkarlarını savunan, kalemini satmayan onurlu gazeteciler ve aydınlar olduğunu söyleyen Yavuz, Uğur Mumcu’nun da bu yüzden öldürüldüğünü belirtti.

Açıklamada, Mumcu şahsında katledilen tüm gazeteci ve aydınlar anılırken cezaevlerindeki gazeteciler de selamlandı. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sabahattin Ali’den Tahir Elçi’ye tüm cinayetler aydınlatılsın’

SONRAKİ HABER

Engelliler, görme engelli öğretmene destek verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa