23 Ocak 2016 11:03

Yandaşın hedefi bu kez Leman

Yandaş medya bu sefer mizah dergisi Leman ve Evrensel Gazetesi Çizeri Sefer Selvi’yi hedef gösterdi. Sabah ve Star gazeteleri ile A Haber internet sitesi, Leman dergisinin bir mizah dergisi ve eleştirinin mizah dergilerinin başlıca özelliği olduğunu da unuttu.

Paylaş

Yıllardır pek çok kez Başbakan ve Cumhurbaşkanının davalarına maruz kalan Leman dergisi ve Evrensel Gazetesi Çizeri Sefer Selvi bu kez yandaş medyanın hedefi oldu. Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Cizre’de polis ve askerlerin okulları karargah yapmalarını eleştiren Leman dergisinde Sefer Selvi’nin çizdiği bir karikatür Sabah ve Star Gazetesi ile A Haber internet sitelerinin hedefi oldu. 

Karikatür için Sabah, A Haber ve Star “PKK yandaşı Leman!” diyerek hem Leman’ı hem de Sefer Selvi’yi hedef gösterdi. İnternet siteleri aynı haberi kullanarak “Bugüne kadar yayımladığı yanlı karikatürler sebebiyle büyük tepki çeken Leman dergisi iyice çirkinleşti” diye yazdı. Karikatürün bir algı operasyonunun parçası olduğunu iddia eden Sabah ve A Haber  “Leman çizerleri devlete olan düşmanlıklarını ön plana çıkardı ve karikatürleriyle Doğu'da canı pahasına PKK ile savaşan güvenlik güçlerini hedef aldı” diye yazdı. 

Leman’ın bir mizah dergisi ve eleştirinin mizah dergilerinin başlıca özelliği olduğunu unutan Sabah ve A Haber siteleri Leman’ı sayfalarında sürekli Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini hedef almakla suçladı. Haberde ayrıca ‘fedakar güvenlik güçleri’ ‘sırtından hançerledi’ ‘terör yandaşları’ gibi ifadelerin olması dikkat çekti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Uğur Mumcu Konak’ta anıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Salı günü 5, Çarşamba günü 9 ilçede elektrik kesilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa