17 Ocak 2016 18:58

Van’da gözaltına alınan akademisyenler serbest

Barış için Akademisyenlerin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza attıkları için gözaltına alınan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Sharo İbrahim Garip ile Sabahattin Şen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

Barış için Akademisyenler'in savaşa karşı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirisine imza attıkları için Van’da Cuma günü gözaltına alınan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sharo İbrahim Garip ile Sabahattin Şen, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Garip ve Şen, savcılıkta alınan ifadelerinin ardından “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” iddialarıyla tutuklanma talebiyle Nöbetçi Mahkeme’ye sevk edildi.

Mahkemede ifadeleri alındıktan sonra Şen ve Garip, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl dışında olup haklarında arama kararı olan Doç.Dr. Eylem Kılıç ve Araştırma Görevlisi Turan Keskin'in ise gece saatlerinde ifade vermek için Van'a gelecekleri öğrenildi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Osetya Cumhuriyeti: Alanya

SONRAKİ HABER

Antalya'da hortum çatıyı uçurdu: 16 öğrenci yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...